Gledat ćete pravu Hrvatsku, poručio je krilni igrač hrvatske reprezentacije Ivan Perišić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Kanade u susretu 2. kola SP-a u Katru.

“Za sve reprezentacije je zimsko SP nešto novo. Moramo pokazati puno više, defanzivno je bio dobro, ali napadački nije. Radili smo na tome, gledat ćete pravu Hrvatsku, Imamo još dvije prilike i sve je na nama,” kazao je.

“Svaki igrač mora dati više. Moramo zadržati svoju igru, napasti, to je naš nogomet. Kada izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Pokušat ćemo igrati kao zadnje utakmice u Ligi nacija, te na zadnjih par prvenstava i tada nema straha.”

Perišić je piznao kako ga je igra kanadske vrste u prvom susretu protiv Belgije iznenadila.

“Iznenadili su nas koliko su trčali i radili presing. To je bio ključ. Mi moramo biti na tom trkačkom nivou. Ako bude tako, nema straha, zaslužili su više od poraza.”

Perišić se osvrnuo i na istup belgijskog izbiornika

“Jedva čekam utakmicu,” bio je jasan.

Perišić je u Bayernu dijelio svlačionicu s najboljim kanadskim igračem Alphonsom Daviesom.

“Igral smo zajedno, bio je gušt igrati na lijevoj strani. On je nešto što se rijetko viđa ovih dana. Napredovao je u zadnje dvije godine i nebo mu je granica. I ostali igrači su trkački moćni. Jedva čekam utakmicu kako bi pokazali što možemo.”

Svaki igrač na ovom World Cupu može skinuti aplikaciju koja prati njegov učinak.

“Baš smo je skinuli, ima dobrih stvari, pogotovo taktičkih analiza.”

Perišić je komentirao hoće li mu ovo biti zadnje svjetsko prvenstvo.

“Fokus je na utakmicama protiv Kanade i Belgije. Tko zna gdje ću biti za dvije, tri godine. Cilj mi je igrati što dulje mogu, treniram i radim na tome,” poručio je.