Nakon dva mjeseca posta Dinamov napadač Mislav Oršić je s dva gola u derbiju protiv Rijeke najavio “buđenje” uoči Svjetskog prvenstva u Katru na kojem će “Vatreni” braniti srebro iz Rusije.

“Napadačima se uvijek gledaju golovi. Prošla dva mjesca nisam zabio, sretan sam što sam napokon krenuo”, kazao je na okupljanju u Zagrebu.

Oršić je, uz Livakovića, ove sezone imao najviše nastupa od svih hrvatskih reprezentativaca.

“Nisam osjetio poseban umor, puno je tu putovanja i utakmica. Ali nisam se previše obazirao, igrali smo dobro cijele godine, zdrav sam, spreman i motiviran. U reprezentaiji se osjećam super, ovdje sam već par godina.”

Istaknuo je kako igračima nije potrebna dodatna motivacija uoči nastupa na SP-u.

“Ovo mi je prvo iskustvo, nadam se da smo svi zdravi, a o motivaciji ne treba previše govoriti. Cilj je proći skupnu”, rekao je Oršić.

Nije želio previše govoriti o minutaži koju očekuje u Katru.

“Teško je pričati o minutaži, izbornik bira i odlučuje. Svi moramo biti spremni, a izbornik će odlučiti tko će igrati.”

Otkrio je može li igrati i na desnom krilu.

“Iskreno igrao sam na toj poziciji davno u Speziji. Zašto ne, igrao sam sve pozicije u napadu, ne sumnjam da bi se snašao. Ne bi to bila ista razina, ali zašto ne.”

Oršić je dao i svoje viđenje koje reprezentacije vidi kao glavne favorite Svjetskog prvenstva.

“Svi se mogu nadati dobrom rezultatu, Francuska, Argentina, Brazil. Međutim, mi se moramo koncentrirati na nas. Svaka utakmica će biti teška i naporna.”

Oršić je bio među igračima koji su nastupili na posljednjem velikom natjecanju EURO 2020. Usporedio je tadašnju i sadašnju ekipu.

“Promijenilo se puno igrača, ali svi koji su došli su zaslužili svoje mjesto. Igraju u velikim klubovima. Imamo jaku i dobru momčad, na čelu s Lukom, Brozom i ostalim stožernim igračima”, zaključio je Oršić

Za razliku od Oršića, Erliću će ovo biti prvo veliko natjecanje.

“Nastup na SP-u je ostvarenje sna, svaki igrač sanja nastup na SP-u. Tako i ja. Moramo dobro ući, Saudijska Arabija će nam biti dobar test. Trebamo ići utakmicu po utakmicu”, kazao je stoper Sassuola i otkrio kako se osjeća u reprezentaciji:

“Super sam se uklopio, svi su me super primili. Našao sam miks mladih i stranih igrača.”

Erlić je naglasio kako nije previše analizirao suparnike koji nas očekuju u Katru, dok nije ugledao svoje ime na popisu.

“Čekao sam prvo poziv”, rekao je te dodao:

“Svi igraju dobar nogomet, treba biti oprezan i koncentriran. Ako ćemo biti pravi, možemo očekivati dobar rezultat.”

Istaknuo je kako svi igrači koji su na popisu mogu očekivati mjesto u sastavu, ali i kako je najvažnije da Hrvatska igra dobro.

“Jedino je bitno da Hrvatska igra dobro, to je najvažnije,” zaključio je Erlić.