Ako pokažemo pravu igru, nema straha, poručio je Mateo Kovačić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči susreta 3. kola F skupine SP-a u Katru protiv Belgije.

Kovačić je u reprezentaciji već devet godina, a u 86 nastupa zabio je tri gola pri čemu je dva postigao Portugalu u Ligi nacija u studenom 2020. godine.

Posljednjih je godina bio možda i najviše kritizirani reprezentativac zbog svojih sjajnih nastupa u klubovima, te ne toliko vidljivog učinak u hrvatskom dresu.

Međutim, protiv Kanade je Kovačić pokazao svoju genijalnost. Bio je uz dvostrukog strijelca Andreja Kramarića najbolji igrač utakmice zasluživši mjesto u momčadi drugog kola.

“Teško mi je to komentirati. Odigrali smo jako dobru utakmicu, i ja osobno sam se dobro osjećao. Ali najvažniji je kolektiv, ako smo ovakvi, ako smo na 100 posto, možemo dobiti svakoga. A sutra idemo odigrati dobro, moramo pokazati isto lice kao protiv Kanade i onda ćemo slaviti,” naglasio je Kovačić.

“Belgija je vrhunska ekipa, dugi niz godina to pokazuje. Bit će teška utakmica, ali to je normalno jer je ovo SP. Mi želimo pokazati naše pravo lice. Raspored prije prvenstva je bio težak, nije bilo jednostavno, ali došli smo spremni i koncentirani. Očekujem dobru utakmicu, ako pokažemo igru kao što možemo, onda nema straha” poručio je.

Kovačić od 2018. nosi dres Chelsea, a neko vrijeme je dijelio svlačionicu s najopasnijim belgijskim napadačem Romeluom Lukakuom.

“On je vrhunski igrač, strašno puno golova je zabio, mi smo se pripremili, spremni smo na jaku Belgiju. Čeka nas teška utakmica i moramo biti maksimalno fokusirani,” istaknuo je Kovačić.

Iz engleskog premiershipa odlično zna i veznjaka Manchester Cityja, Kevina De Bruynea.

“Godinama je među tri najbolja vezna u Premiershipu, ako ne i najbolji. Fenomenalan je igrač, kad i nema svoj dan, može iznenaditi jednim potezom. Moramo pripaziti na njega. Ali moramo se fokusirati na nas.”

Kovačić, baš kao i izbornik nije želio previše komentirati priču o nesuglasicama u belgijskim redovima.

“O Belgiji mislim sve najbolje jer su zadnjih godina pokazali da igraju sjajan nogomet. Ne trebamo razmišljati o njihovom stanju, mi se moramo brinuti o sebi kako bi bili pravi.”

Na koncu je dao savjet za čuvanje Lukakua.

“Neka se ne hrvaju s njim,” poručio je veznjak Chelsea.