U dvoboju 2. kola E skupine SP-a nogometaši Kostarike su pobijedili Japan s 1-0 (0-0) i zakomplicirali situaciju u skupini.

Gol za Kostariku dao je Keysher Fuller u 81. minuti iz jedinoga udarcu u okvir vrata Kostarikanaca na ovome prvenstvu.

Bila je to posve čudna utakmica u koju su Japanci šokirali Njemačku s 2-1, a Kostarikanci doživjeli potop 0-7 od Španjolaca. No, Japanci su bili posve nemoćni protiv bunkera srednjoameričke selekcije, čiji je izbornik promijenio tek dva igrača nakon katastrofe od Španjolske i to se pokazao dobitnom kombinacijom.

Japanci i Kostarikanci odigrali su uvjerljivo najgore poluvrijeme dosadašnjeg dijela mundijala. Japanci su napadali, ali nije bilo ni prilike ni udarca na gol, dok je Kostarika igrala klasičan bunker, bez ambicija u napadu.

U drugom dijelu su Japanci krenuli ofenzivnije i već nakon nekoliko sekundi igre Morita je uputio šut, a loptu ispod grede vadi vratar Navas.

I dok su se redali jalovi napadi Japanaca, Kostarika je došla do gola iz svog jedinog udarca u okvir u dvije utakmice SP-a. Japanska obrana nije očistila loptu, a Fuller je s desetak metara uputio lob, kojeg je vratar Gonda taknuo vršcima prstiju, ali je nije mogao zaustaviti.

U 88. minuti Kamada je propustio veliku šansu za poravnanje, Navas je fantastično obranio njegov šut iz blizine.

Kasnije u ovoj skupini igraju Španjolska i Njemačka.

JAPAN – KOSTARIKA 0-1

Strijelci: 0-1 Fuller (81)

Pred 42.000 gledatelja na stadionu Ahmad bin Ali sudio je Oliver iz Engleske.

JAPAN: Gonda – Yamane (62. Mitoma), Itakura, Yoshida, Nagatomo (46. H. Ito) – Endo, Morita – Doan (67. J. Ito), Kamada, Soma (82. Minamino) – Ueda (46. Asano)

KOSTARIKA: Navas – Fuller, Waston, Duarte, Calvo, Oviedo – Campbell (95. Chacon), Borges 89. Salas), Tejeda, Torres (65. Aguilera) – Contreras (65. Bennette)