Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će drugu utakmicu SP-a s Kanađanima na Khalifa International, jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Stadion je izgređen 1976., a ime je dobio po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje. Godinama je bio najveći stadion u Katru i jedini dom katarske nacionalne reprezentacije, tvrdi Koordinacija.hr.
Stadion je dosad prošao tri rekonstrukcije – 1984., 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Ovom posljednjom rekonstrukcijom stadion je dobio željeni izgled te je prvi od osam stadiona Svjetskog prvenstva koji je predstavljen javnosti.

Kapacitet stadiona je 48.000 gledatelja, ima LED rasvjetu terena, a prepoznatljiv je po dva luka koja su njegov simbol. U njihovoj renovaciji angažiran je kranist iz Indije koji je specijalno obučen za upravljanjem kranom teškim preko 600 tona.

Na terenu bi trebala biti ugodna klima jer je renovacijom dodan pokrov ispod svih tribina kao podrška novougrađenom rashladnom sustavu.Najviši vrh stadiona je na visini većoj od 100 metara n/v, a uz stadion je montiran i navijački prostor namijenjen osobama manje pokretljivosti.

Utakmkica Hrvatska – Kanada igra se u nedjelju u 17 sati.