S obzirom na to kako je izgledala utakmica moramo biti zadovoljni remijem, komentirao je odlični Joško Gvardiol nakon 0-0 Hrvatske i Belgije te plasmana Hrvatske u osminu finala svjetskog prvenstva.

„Možda smo mogli postići pogodak i tako lakše dočekati završnicu utakmice. No, imala je i Belgija dosta prilika, stisnuli su nas na kraju. Iskreno rečeno, kako je sve izgledalo moramo biti zadovoljni ovakvim rezultatom. Lukaku? Ma, ranije sam govorio, ako smo kompaktni i kada djelujemo kako jedno sve je lakše“, izjavio je Gvardiol, najbolji hrvatski nogometaš i u ovom trećem susretu, ali i dosad na svjetskom prvenstvu.

„Primarni cilj smo ostvarili, prošli smo skupinu. Idemo dalje, čekamo osminu finala i bez obzira tko nam bio suparnik bit će teško nama, ali i njima. Tražili smo pobjedu protiv Belgije, znali smo da neće biti dobro ako se odlučimo braniti svih 90 minuta. Većim dijelom utakmicu smo imali pod kontrolom. Ma, sve ste vidjeli kako je izgledala utakmica“, kazao je nakon plasmana u osminu finala Bruno Petković, koji je u igru ušao tijekom drugog poluvremena.