Bio sam nervozan prije izvođenja jedanaesterca, ali isto tako i uvjeren u ono što mogu napraviti, rekao je Gareth Bale koji je pogodio s bijele točke za 1-1 svog Walesa protiv SAD-a u utakmici prvog kola skupine B svjetskog prvenstva.

Američki nogometaši su dominirali nakon prvog poluvremena te su vodili 1-0. Potom je mnogo bolji bio Wales i na kraju izjednačio golom Balea iz jedanaesterca u 82. minuti.

„Prije dvije godine smo bili u sličnoj poziciji na Europskom prvenstvu kada smo gubili od Švicarske u prvom susretu. Tada smo pokazali karakter, a pokazali smo ga i sada. Odavno je znano da je Wales momčad koja nikada ne odustaje, a nismo ni ovaj put protiv SAD-a. U našoj krvi je borba. Na drugom poluvremenu i novoj borbi koju smo pokazali gradit ćemo nastavak našeg natjecanja. Dajemo sve od sebe i tako će biti u iduće dvije utakmice u skupini. Jedanaesterac? Bilo je nervoze, naravno, ali znao sam što mogu. Ja sam izvođač jedanaesteraca, morao sam preuzeti odgovornost“, rekao je nakon remija protiv SAD-a Gareth Bale, dok se Ben Davies nadovezao.

„Pokazali smo snagu i karakter te smo se vratili u utakmicu. S obzirom na naš loš ulaz u dvoboj na kraju je ovaj remi vjerojatan realan ishod. No, malo nam je i žao nakon svega jer smo u drugom poluvremenu shvatili da smo možda propustili i nešto više u ovom susretu“.