Nogometaši Rijeke igrat će protiv mađarskog Paksija ili rumunjskog Corvinul Hunedoare u drugom pretkolu UEFA Europske lige.

Utakmice su na rasporedu u Mađarskoj ili Rumunjskoj 25. srpnja, dok je uzvrat 1. kolovoza na stadionu HNK Rijeka.

“Moramo biti zadovoljni ždrijebom, objektivno gledajući izbjegli smo Panathinaikos kojega su se mnogi pribojavali, tu je bio i par Elsborg – Pafos. Ne smijemo naravno podcijeniti nikoga jer jedino ako budemo maksimalno spremni imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Europi. Teško je nešto više reći u ovom trenutku, teško je procijeniti snagu suparnika. Naše pripreme počinju u četvrtak, naravno pogledat ćemo njihove utakmice u prvom kolu Europske lige i dobro analizirati suparnika. Nemam nikakvu želju što se tiče eventualnog suparnika, možda je najbitnije da je uzvratna utakmica na Rujevici i da pred našim navijačima imamo priliku ostvariti važan korak u Europskoj ligi”, kazao je za web-stranicu Rijeke trener Željko Sopić.

Paksi se u ždrijebu drugog pretkola UEFA Europske lige našao kao drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva, odnosno kao pobjednik tamošnjeg Kupa u finalu kojeg su s 2-0 pobijedili Ferencvaros. Riječ je o momčadi sastavljenoj od mađarskih igrača koja je u prošloj sezoni bila jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva što su okrunili i drugim trofejom u klupskoj povijesti, nakon što su u sezoni 2010./2011. osvojili Liga kup. Do sada su odigrali šest utakmica u UEFA Europskoj ligi i to u sezoni 2011./2012. kada su u kvalifikacijama bili uspješniji od Santa Colome i Tromsa prije nego su u trećem pretkolu ispali od Tromsa.  Najistaknutiji igrač im je vratar Péter Szappanos koji je dio reprezentacije Mađarske na Europskom prvenstvu.

CS Corvinul Hunedoara je rumunjski drugoligaš koji se u ždrijebu drugog pretkola UEFA Europske lige našao kao osvajač Rumunjskog kupa. Poput Paksija, momčad im čine igrači iz Rumunjske dio kojih ima poveće iskustvo u elitnom razredu tamošnjeg nogometa. Osvajanje kupa je ujedno i najveći uspjeh Corvinula nakon 1981./1982. kada su sezonu okončali kao trećeplasirana momčad prvenstva i izborili plasman u Kup UEFA u kojem su prošli austrijski Grazer AK, pa izgubili od Sarajeva. Posljednja prvoligaška sezona bila im je 1991./1992. Najpoznatije nogometno ime u povijesti Corvinula je Mircea Lucescu, legendarni Rumunj, koji je u ovom klubu zaključio igračku i započeo trenersku karijeru.