Ambicije su nam porasle tijekom sezone, ali došli smo do hladnog prizemljenja, rekao je trener nogometaša Rijeke nakon poraza u finalu Hrvatskog kupa od Dinama.

Nakon zagrebačkog dvoboja bez golova u uzvratu je Dinamo svladao domaćina Rijeku s 3-1 i nakon prvenstva osvojio i Kup.

„Čestitke Dinamu. Zasluženo je pobijedio jer se nogomet igra za golove, a oni su zabili više. Ali, ne mogu se oteti dojmu da smo nedvojbeno bili bolji u prvih trideset minuta. Tada smo morali zabiti pogodak, pogotovo zbog ovog pravila gola u gostima. Kada to nismo uspjeli dalje je bilo teško, jako je teško igrati protiv Dinama kada povede. Nismo smjeli ostavljati Petkovića ili Baturinu na širokom prostoru. Dinamo te tada kažnjava bez problema“, komentirao je trener Rijeke Željko Sopić.

„Ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima. Dali su sve od sebe,, ali morali smo napraviti više u uvodu utakmice kada smo imali pravi pritisak i kada se igralo na suparničkoj trećini. Istina je, nismo prije ovog susreta dobili pet utakmica u nizu i to je sigurno utjecalo na nas. Tijekom sezone ambicije su kod nas stalno rasle i naravno da je ova završnica određeno i hladno prizemljenje“, dodao je trener Sopić.

„Tužan sam i prazan nakon ovog poraza. Nemam prave riječi. Dobro smo krenuli, muški smo odigrali uvodnih trideset minuta. Onda je došao nekakav prijelomni trenutak. Nešto se dogodilo, utakmica se okrenula. Nismo imali više pokretljivost, sigurnosti u dodavanju i driblinzima. Žalosni smo“, kazao je nogometaš Rijeke i hrvatski reprezentativac Marco Pašalić.