Šoderica će osvanuti u novom ruhu | Načelnik Sabolić: ‘Želimo vratiti Šodericu na turističku kartu’

26. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Šoderica će osvanuti u novom ruhu | Načelnik Sabolić: ‘Želimo vratiti Šodericu na turističku kartu’

Damir Špehar/PIXSELL


Jezero Šoderica ili od milja zvano “Podravsko more” omiljeno je odmaralište Podravaca, ali i Bilogoraca.

Šoderica će uskoro osvanuti u novom ruhu jer je Općina Legrad odlučila urediti šetnice, vidikovce, plaže i slične sadržaje, a projekt vrijedan 3,8 milijuna kuna bit će dovršen do kraja ove godine.

Načelnik općine Ivan Sabolić ističe kako je Šoderica jedan od tri bisera općine. -Želja nam je Šodericu vratiti na turističku kartu kakva je nekad bila, tamo 70-ih godina prošloga stoljeća. -kaže Sabolić dodajući kako je napravljeno u tom pravcu nekoliko manjih projekata.

-Doveli smo vodovod, uredili plažu, uredili fitness stazu i sada je u tijeku uređenje šetnice. Uz nju dolaze i dva vidikovca, mogućnost najma 10 električnih bicikala kao i vozilo za prijevoz posjetitelja. -istaknuo je Sabolić.

Projekt je 80 posto financiran iz EU fondova, a partneri na projektu su PORA i Javna ustanova za upravljanje zaštićenom prirodom Koprivničko-križevačke županije. Projekt se provodi 3 godine.

Facebook Comments