Sobota: ‘Svi svojatamo Podravku koja je zapravo vlasništvo mirovinskih fondova i države’

8. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Sobota: ‘Svi svojatamo Podravku koja je zapravo vlasništvo mirovinskih fondova i države’


Darko Sobota, predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a i saborski zastupnik održao je u ponedjeljak konferenciju za medije u društvu stranačkih kolega Ratka Ljubića, šefa koprivničkog HDZ-a i Damira Felaka na temu imenovanja Martine Dalić novom šeficom Podravke.

– Zahvaljujem se mirovinskim fondovima i našoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem na brzom rješenju situacije u kojoj se našla Podravka nakon tragične smrti dosadašnjeg predsjednika Uprave Marina Pucara te da je na čelo Podravke došla prvi puta jedna žena koja je prije svega kompetentna – kazao je uvodno.

Dodao je kako je siguran da će svojim kompetencijama poboljšati već dobro poslovanje Podravke u posljednjih godina te kako će poboljšati učinkovitost u povlačenju sredstava EU fondova u tvrtku.

hdz sobota ljubić felak (1)

– To je prije svega okretanje poljoprivrednoj zajednici te otkupu sirovina na području cjelokupne Hrvatske i u konačnici da taj trud i znanje Martine Dalić bude rezultirao na način koji mi svi očekujemo – poručio je.

Naglasio je kako nisu iznenađeni današnjim dolaskom MOST-a u Koprivnicu, no jesu što su došli prije ‘velikog dobrotvora Podravine’ iako i njega uskoro očekuju jer je sve to, kako kaže, dio predizbornih igrokaza.

hdz sobota ljubić felak (2)

– Mogu samo reći da su pokazali nepoznavanje činjenica kako se vodi tvrtka poput Podravke. Naime imali smo primjera u ne tako dalekoj prošlosti kada je isključivo politika odlučivala tko će voditi Podravku i to nikoga nije smetalo. Nije nikoga smetalo što su plaće bila nikad manje, što se prodavao Studenac i zatvarale klaonice, što se prodao biznis s kruhom i nije se otkupljivalo žito s ovih područja ili pak ulagalo u egzotične zemlje Afrike i Azije – poručio je.

Za kraj poručio je kako smo ‘sada svi veliki Podravci i Prigorci i svojatamo Podravku koja je zapravo u vlasništvu mirovinskih fondova i države. Dodao je kako je cinično od dežurnih prozivatelja trenutno govoriti kako ‘nemamo povjerenja u doktora ekonomije, a istovremeno smo ranije imali povjerenja u profesore općenarodne obrane i društvene samozaštite’.

hdz sobota ljubić felak (4)

Na njega se nadovezao Felak rekavši kako su svi načelnog stava da se država treba što manje miješati u poslovanje Podravke. Međutim iz njegova iskustva, kaže, kako je odradila krizu s Agrokorom daje jamstvo da će Podravka nastaviti i s još boljim rezultatima te da će se nastaviti rast plaće, ali i vrijednost dionice.

– Interesantno mi je što se događa s SDP-om gdje bi se trebali dogovoriti koji je njihov stav unutar stranke po pitanju Podravke. Naime, imali smo konferenciju za medije gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, a onda smo isti taj dan dobili i priopćenje njihovog županijskog šefa i još jednog SDP-ovca pa bi možda se trebali i oni dogovoriti što točno žele od Podravke – objasnio je.

Podsjetio je kako je Mišel Jakšić, SDP-ov gradonačelnik Koprivnice održao konferenciju u povodu dolaska Marina Pucara na kojoj nije ništa lijepo govorio o njemu, a kasnije su bili u sasvim dobrim odnosima te da je upravo i sadašnji istup o novoj šefici Podravke tek predizborni nastup.

hdz sobota ljubić felak (5)

Šef koprivničkog HDZ-a kazao je kako Podravka nije ovdje bitna samo zbog gospodarstva nego je gospodarski subjekt koji utječe na cjelokupni društveni život ovog kraja.

– Nadam se da će nastaviti započeti put Marina Pucara i nastaviti s dobrom suradnjom s lokalnom zajednicom – kazao je.

Facebook Comments