Prometnu nesreću s dva poginula motociklista na autocesti kod čvora Gospić koja se dogodila u četvrtak prouzročio vozač (22) kombi vozila jer je iz za sada neutvrđenih razloga prednjim dijelom vozila udario u motocikl na kojem su bila dvojica državljana Nepala stari 26 i 24 godine, priopćilo je u petak Županijsko državno odvjetništvo.

Očevidom je također utvrđeno da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo jedne smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku.

U priopćenju također stoji kako je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće, a njegov je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. Riječ je o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu. Po nalogu ŽDO-a obavljeno je uzimanje uzoraka njegove krvi i urina.

Prema priopćenju, 22-godišnjaka se “sumnjiči da je upravljao kombi vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću“ u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Naloženo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, a traju i “daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće”.