Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, održat će se od 9. do 11. studenoga na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Tjedna Sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu Smotru organizira 28. put kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima, upisnim uvjetima i studentskom životu, kao i o drugim pojedinostima važnim pri donošenju odluke o upisu na fakultet i odabiru budućega zanimanja.

Kako ističu sa Sveučilišta, predstavit će se sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – 31 fakultet i tri umjetničke akademije, a program je sastavljen od različitih sadržaja.

Sastavnice će se predstaviti na izložbenim prostorima u Kongresnoj dvorani, u dvorani Zimski vrt održavat će se kratki razgovori sa studentima i predstavnicima fakulteta i akademija, a u dvorani Cres bit će predstavljene i različite aktivnosti koje se na Sveučilištu provode u području sporta.

Detaljan program Smotre dostupan je na službenoj mrežnoj stranici http://smotra.unizg.hr/program/ i na društvenim mrežama.

Svečano otvorenje Smotre bit će u četvrtak u 10 sati u Dvorani Zimski vrt, a nakon toga na programu je panel pod nazivom “Zanimanja budućnosti”.

Na panelu sudjeluju rektor. Stjepana Lakušića, predstavnica Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Katja Popović, član Uprave i potpredsjednik za ljudske potencijale Infobipa Marin Bezić, izvršna direktorica za razvoj ljudskih potencijala u tvrtkama Rimac Technology i Rimac Group Ela Palić, direktorica Učenja i razvoja ljudskih potencijala u Zagrebačkoj banci Tanja Pavlic Bilić i viši direktor Ljudskih potencijala i korporativnih poslova u OTP banci Szabolcs Annus. Voditeljica panela bit će Sunčica Findak.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena od 9. do. 11. studenoga u vremenu od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan.

Na Sveučilištu očekuju da će u okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola programe Smotre pratiti srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na manifestaciju stići u organiziranim skupinama.

Nakon završetka Smotre, u subotu 11. studenoga navečer, u paviljonu 10a na Zagrebačkom velesajmu održat će se sveučilišna brocošijada (1. BruTZGa), koju uz Sveučilište u Zagrebu organiziraju Studentski centar u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta. Ulaz na brucošijadu je besplatan, uz predočenje ulaznice.