Smiljana Srnec, koja je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić čije je tijelo godinama čuvala u zamrzivaču, iduća tri mjeseca zbog liječenja neće biti u zatvoru, doznaje se na sudu u Slavonskom Brodu gdje kažu da su takvi slučajevi rijetki, ali ih ima.

Prekid izdržavanja kazne zatvora rješenjem od 28. kolovoza odredio je sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

“Prekid je određen iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njene kronične bolesti, koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u trajanju od tri mjeseca. Od 12.rujna do 12.prosinca, u obrazloženju stoji da će liječenje biti u KBC Zagreb”, rekao je zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.

Na upit novinara da li je to uobičajena praksa, Soldo kaže da su slučajevi rijetki, a li da ih ima. “Nije dovoljno da kod zatvorenika dođe do oboljenja ili pogoršanja bolesti. Mora biti ispunjen i dodatni uvjet da s takva bolest ili pogoršanje ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava”, dodao je.

U ovom slučaju zatvorska bolnica dala je mišljenje da se pogoršanje bolesti ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava, kazao je Soldo potvrdivši da Srnec iz zatvora izlazi danas, a operacija joj je zakazana za 18. rujna.

Srnec je zbog ubojstva sestre u ljeto 2000. na varaždinskom Županijskom sudu 2020. osuđena na 15 godina zatvora. Iduće godine Vrhovni sud potvrdio je kaznu.

U presudi je navedeno da je sestru usmrtila s najmanje pet udaraca u glavu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu. Tijelo je otkriveno u veljači 2020. a istog dana Smiljana Srnec je privedena i otada je iza rešetaka.