Na današnjoj sjednici čazmansnog predstavničkog tijela vijećnici su donijeli Odluku o naknadi za rad članova Gradskog vijeća Grada Čazme.

Član Gradskog vijeća ima pravu na naknadu za rad u Gradskog vijeću, a određuje se u neto iznosu. Tako će predsjednik Gradskog vijeća imati 63 eura po sjednici Gradskog vijeća, a vijećnik Gradskog vijeća 42 eura po sjednici Gradskog vijeća.

Zakonom i uputom Ministarstva pravosuđa stoji da predsjednik Gradskog vijeća može dobiti do 50 posto više u odnosu na vijećnike. Na taj način će biti naknada predsjednika Gradskog vijeća znatno smanjena.

Predsjednik čazmanskog Gradskog vijeća Branko Novković rekao je kako je to destimulirajuće za buduće generacije koje se žele baviti politikom. – Što se mene osobno tiče, nakada mi nije bila važna za bavljenje politikom i dalje ću nastaviti raditi za dobro grada – rekao je predsjednik.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kazao je kako je naknada predsjedniku Gradskog vijeća i prije ove odluke bila simbolična. -Ali, budući da ja nemam zamjenika kao gradonačelnik, predsjednik Vijeća ide na niz protokolarnih stvari, kao i vijećnici, svi smo mi tim. Predsjednik Vijeća ima i drugih aktivnosti i smatram da je ovo nepravedno. Branko je uz sav svoj rad i inicijative ovom Odlukom na neki način kažnjen. Želim ga pohvaliti za sve što je učinio – kazao je Pirak.