Slovenski rukometaš Gal Marguč (26) novo je pojačanje RK Nexea, objavio je našički klub.

Marguč u Našice dolazi iz Celja Pivovarne Laško, a za “Gromove” je potpisao ugovor na dvije godine.

“Do suradnje je došlo vrlo brzo, nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem koji mi je predstavio viziju i planove kluba, nisam previše razmišljao. Svidjela mi se ideja i što je najvažnije mislim da se i ja vidim u tome. Naravno da je jedna od bitnijih stvari bila i činjenica da je trener momčadi Branko Tamše kojega jako dobro poznajem i znam kako radi, a što je najvažnije i on pozna mene i vrlo dobro zna što i koliko mogu,” kazao je Marguč koji igra na poziciji desnog krila.

Rođeni Celjanin svoje je prve rukometne korake napravio sa sedam godina u RK Celje gdje je prošao sve selekcije. U seniorsku ga je momčad sa 18 godina ubacio Branko Tamše, sadašnji trener Nexea, a do sada je odigrao 352 utakmice i postigao 986 pogodaka te je drugi najbolji strijelac kluba u EHF Ligi prvaka.

Galov stariji brat Gašper standardni je reprezentativac Slovenije i igrač mađarskog rukometnog diva Veszprema, a mlađi brat Maj igra rukomet u mlađim selekcijama RK Celje Pivovarna Laško.

Uz Marguča, nova lica u Nexeu sljedeće sezone bit će i njegov sunarodnjak Marko Bezjak, hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek te Izraelac Ador Cohen.