Austrijski skijaš 24-godišnji Manuel Feller, koji nikad u karijeri nije bio na podiju, vodi nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, a od šest hrvatskih predstavnika nitko nije uspio izboriti drugu utrku.

Prva vožnja donijela je puno iznenađenja, a prvo je priredio 37-godišnji Francuz Julien Lizeroux koji je dugo bio vodeći, a onda ga je skinuo Austrijanac Manuel Feller sa startnim brojem 21., koji bio brži za pet stotinki.

No, ni tu nije bio kraj iznenađenjima jer 25-godišnji Amerikanac Mark Engel, koji je imao startni broj 45, ostvario treće vrijeme (+0.28), te je prvi puta u karijeri uspio izboriti drugo vožnju slaloma u Svjetskom kupu.

Dvojicu najboljih slalomaša svijeta Austrijanca Marcela Hirschera i Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji su na četvrtom i šestom mjestu, dijele samo tri stotinke.

Na Sljemenu je startalo 75 skijaša, a 52 ih je završilo prvu vožnju. Pobjednik Svjetskog kupa iz sezone 2010/2011. i bivši najbolji slalomaš svijeta 37-godišnji Ivica Kostelić, koji je zbog ozljede koljena daleko od skijaških vrhova, bio je 51. sa 3.94 sekunde zaostatka. Elias Kolega je bio 41., Matej Vidović 48., a Filip Zubčić i William Vukelić nisu završili utrku.

Najbliži ulasku u drugu vožnju, koja je na rasporedu u 18 sati, bio je svjetski juniorski prvak u slalomu 20-godišnji Varaždinac Istok Rodeš, koji je završio na 33. mjestu i za 13 stotinki mu je izmakla druga utrka.

(Hina)

fah