Slikar Radovan Vojvodić (54) iz Starog Gloga na likovnoj je scenu od 1989. Do sada je imao u Vrbovcu tri samostalne izložbe. Član je „Križevačkog likovnog kruga“. Slika različitim tehnikama, a posebno mu je draga akrilik tehnika o kojoj kaže:

– Akrilik je jedna od tehnika izražavanja u mom likovnom jeziku. To je tehnika novijeg datuma i proizvod je industrije plastike, slična tehnici uljanih boja. Akrilik ima neke drukčije osobine kao što su brzo sušenje pa su pogodne za brzi rad. Pošto se brzo suši, daje mogućnost nanošenja novih nijansi boja i tako bržeg završetka slike To je važno kod slikanja u prirodi gdje se trenutno izmjenjuju vremenski uvjeti – objasnio je.

slikar (1)

Dodao je kako je za slikare bitno kod izvedbe slike hvatanje neponovljivog trenutka koji se događa u prirodi kao što je sjena, svjetlost i boja. Prema potrebi miješaju se vodom, a slikati se može na raznim podlogama.

– Ako se prebrzo suše postoje usporivači koji produljuju vrijeme sušenja boje. Dakle jedna vrlo zahvalna tehnika za uspješnu likovnost  – naglasio je.