Školi nogometa Grada Koprivnice današnjim su potpisom ugovora na Gradskim bazenima Cerine pristupili NK Starigrad i NK Omladinac iz Herešina. Ovim činom Školi nogometa priključit će se oko 100 novih članova mlađih uzrasta čime će se broj djece koje treniraju nogomet povećati s dosadašnjih 130 na 230 djece.

Kako javljaju iz Grada Koprivnice, ugovor su potpisali uime NK Starigrad Krešimir Belčić, NK Omladinac Dražen Jedvaj i Škole nogometa Grada Koprivnice Saša Grubačević.

Kako je istakao predsjednik Škole nogometa Grada Koprivnice Grubačević, u suradnji s Gradom i tvrtkom Komunalac d.o.o. cijelo se vrijeme radilo na poboljšanju infrastrukture svih terena radi treninga i igranja utakmica.

-Postavljeni su reflektori u Močilama, a u završnoj je fazi i izgradnja novih klupskih prostorija. Isto tako, postavljeni su reflektori na igralištu kod bazena Cerine te je nabavljena oprema za kvalitetno treniranje i odigravanje utakmica – kazao je Grubačević.

Veliko zadovoljstvo potpisanim ugovorom iskazao je gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

-Ovo danas pokazuje da Koprivnica nije slučajno nazvana gradom sporta. Imati nogometnog prvoligaša, trećeligaša i mnogobrojne amaterske klubove u županijskim ligama, mislim da nema niti jedan grad osim Zagreba, Rijeke, Splita ili Osijeka. To pokazuje koliko volimo sport, koliko volimo nogomet i koliko imamo sjajne ljude koji rade odličan posao. Zbog toga mi je drago da Grad uspijeva pratiti ulaganja koja su potrebna za daljnji razvoj mladih kategorija – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, voditelj Škole nogometa Domagoj Baričić te članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan.

Inače, Škola nogometa Grada Koprivnice osnovana je prije dvije i pol godine od strane NK Koprivnice kao nositelja te NK Miklinovca i NK Močila s ciljem okupljanja što više mladih kako bi se posvetili sportskoj aktivnosti i zdravom načinu života kroz nogomet.