Hrvatska gimnastičarka Tina Zelčić plasirala se u finale na gredi, na Svjetskom Challenge kupu u Varni te se tako pridružila Tijani Korent i Mateu Žugecu koji su u čertvtak izborili finale u ovom bugarskom gradu.

U kvalifikacijama održanima tijekom petka za plasman među najboljih osam borila se i Mila Prpić. Mlada Riječanka završila je 12. na parteru te 15. na gredi.

Tina Zelčić samo je nastavila niz dobrih nastupa ove godine, konstantna je i stabilna u svojim izvedbama. Dobru formu Zelčić je pokazala na kvalifikacijskim svjetskim kupovima za Olimpijske igre, na Europskom prvenstvu u Riminiju, a u Osijeku pred domaćom publikom na Svjetskom kupu dohvatila je i postolje.

Ocjene oko 13 bodova postale su redovite, a u petak je 20-godišnja Zagrepčanka za svoju izvedbu dobila 12.850, što joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Današnja ocjena bila bi i veća da Zelčić kod saskoka nije napravila poskok unazad.

„Zadovoljna sam odrađenim kvalifikacijama, ušla sam u finale sa četvrtom ocjenom. Bilo je tu malih grešaka, ali nema veze, važno da imam finale i da u nedjelju imam priliku popraviti te sitnice i samim time loviti veću konačnu ocjenu i biti u borbi za medalju“, rekla je nakon nastupa Zelčić.

Finale grede na rasporedu je u nedjelju u 13.50 sati po hrvatskom vremenu. U kvalifikacijama grede nastupilo je 37 gimnastičarki, a najbolja je bila Rumunjka  Andrea Preda s ocjenom 13.250.

Mila Prpić stječe dragocjeno iskustvo u natjecanjima Svjetskog kupa te je 15-godišnja Riječanka na parteru zauzela 12. mjesto s ocjenom 12.400. Na gredi je bila 15., dobila je ocjenu 12.150.

U subotu je u Varni na rasporedu prvi finalni dan. U 13.45 sati po hrvatskom vremenu počinje ženski preskok u kojem nastupa Tijana Korent. Nakon preskoka slijedi finale konja s hvataljkama, a postolje će pokušati dohvatiti Mateo Žugec.