Sjećate se ogorčenog mljekara Marija Beclina koji je prolijevao mlijeko? Evo što je Dukat rekao o njegovoj priči

24. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Sjećate se ogorčenog mljekara Marija Beclina koji je prolijevao mlijeko? Evo što je Dukat rekao o njegovoj priči

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Facebook


Priča o ogorčenom mljekaru Mariju Beclinu dobila je epilog. Naime, nakon naša dva novinarska upita i tjedan dana čekanja, odgovorili su iz Dukata, tvrtke koju je mljekar iz Donjeg Dubovca kod Križevaca prozvao za nepravedno postupanje u poslovanju s njim, o čemu smo pisali OVDJE.

Podsjetimo, Mario Beclin od početka godine, točnije 7. siječnja, prolijeva mlijeko koje ne uspije besplatno podijeliti mještanima jer mu je Dukat otkazao suradnju. Kako kaže, razlog je njegov pas.

No, Dukat ima nešto drugačiju priču. Kako su naveli s kooperantom Marijom Beclinom surađuju od 2009. godine. Od tada pa do danas, gospodin Beclin je 2011. godine Dukatu isporučio najveću količinu mlijeka, i to 66.000 litara.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Proizvodnju iz 2011. godine spominjemo radi usporedbe s 2019. godinom u kojoj je gospodin Beclin Dukatu isporučio 30.000 litara mlijeka. Radi se o niskoj proizvodnji mlijeka, u prosjeku od tek 82 litre dnevno, koja je nedostatna za predaju mlijeka kroz vlastito sabirno mjesto. Naime, prosječna dnevna proizvodnja naših kooperanata s vlastitim sabirnim mjestom iznosi 366 litara, i skoro je pet puta veća u odnosu na dnevnu proizvodnju gospodina Beclina – objasnila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija.

Dodala je kako je upravo to razlog provedene racionalizacije u sklopu koje su gospodinu Beclinu omogućili da mlijeko nastavi predavati na njemu najbližem sabirnom mjestu, kako to rade i drugi mali proizvođači mlijeka koji ne zadovoljavaju kriterije za postavljanje vlastitog sabirnog mjesta.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Pozivamo i ovim putem gospodina Beclina da nastavi predavati mlijeko Dukatu na najbližem sabirnom mjestu, kako mu je iskomunicirano od strane našeg tehnologa zaduženog za područje Donjeg Dubovca – kazala je pritom ne osvrćući se na priču o problematičnom psu.

Međutim, Mario Beclin napominje kako takvo rješenje nije zapravo nikakvo rješenje za njega. Kako kaže, najbliže sabirno mjesto udaljeno je dva kilometra od njega.

– Riječ je o Ravenskom Pavlovcu ili Srednjem Dubovcu, a pošto sam ja robni proizvođač trebalo bi mi obezbjediti posebno laktofriz za kojeg nema mjesta u sabirnom mjestu i sve što ide uz to, poput tople vode za pranje i ispiranje, itd.

Istovremeno, njihova priča o količini mlijeka baš i ne stoji s obzirom da su znali dolaziti po mlijeko i dok je količina bila 50 litara dnevno. No, što je tu je – objasnio je i napomeno kako je kupio još jedno tele te će mlijeko koje ne uspije podijeliti koristiti za njihovu ishranu.

Za kraj, pojasnio je još jednom odakle mu ‘ideja’ da je za sve ovo kriv njegov pas.

– Referent Jaić Željko rekao je da smo se trebali riješiti psa, a isto mi je rekao i gospodin Igor Stipić u telefonskom razgovoru 8. siječnja uz napomenu da mi ne može to dati kao obrazloženje i da nije ovlašten da može napisati da je razlog pas – rekao je.