Osam učenika osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije sudjelovalo je sa svojim mentoricama od 25. do 27. travnja u Vodicama na državnoj razini najpoznatijeg natjecanja kreativaca u literarnom, scenskom i novinarskom stvaralaštvu LiDraNo.

U kategoriji literarnoga stvaralaštva predstavila se Tena Markić s pjesmom „Naiva” iz OŠ „Đuro Ester” Koprivnica. Mentorica joj je Nikolina Sabolić. Drugi među najuspješnijim literarnim radovima bio je rad „Život u oklopu” učenice Klare Čerepinke iz OŠ Molve, koji je napisala pod mentorstvom Marije Halaček.

Izvrstan nastup u kategoriji dramsko-scenskoga pojedinačnog stvaralaštva imale su Helena Fištrović iz OŠ „Vladimir Nazor” Križevci i Lana Jaković iz OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje. Helena je kazivala pjesmu Silvija Strahimira Kranjčevića „Vani sniježi”. Mentorica joj je Akvila Petras Kovačić. Lana je pod mentorstvom profesorice Katarine Franjo izvela monolog „Rečeno – učinjeno” Julijane Matanović.

U novinarskom stvaralaštvu učenici su bili uspješni kako u pisanom novinarstvu, tako i u radijskom. Odličnu radijsku emisiju „Neodrživo” osmislili su i realizirali učenici OŠ Sveti Petar Orehovec Karla Ledinski i Matej Šantić. U Vodicama je njihovu mentoricu Stojanku Lesički zamijenila tajnica škole Snježana Švagelj.

Među 15 najboljih školskih listova u državi (u konkurenciji od 106 listova) našla su se čak dva lista iz Koprivničko-križevačke županije, tiskani list „Krijesnice” OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog Koprivnica te digitalni list „Izvor” OŠ Ljudevita Modeca Križevci (na državnu su smotru pozvana samo tri digitalna lista iz cijele RH). „Krijesnice” su predstavljale glavna urednica Karolina Điko i voditeljica Marija Levak, a „Izvor” glavni urednik Leon Cerovec i voditeljica Martina Valec-Rebić.