U Zagrebu je tijekom vikenda održano 14. izdanje međunarodnog para teniskog turnira “Sirius Open”, na kojem je sudjelovalo više od 40 natjecatelja i natjecateljica iz 18 zemalja, a u pojedinačnoj konkurenciji slavili su Izraelac Adam Berdichevsky i Njemica Britta Wend.

Hrvatska je imala petoricu predstavnika u muškoj konkurenciji, a najbolji rezultat ostvario je Sven Maretić koji je stigao do polufinala u pojedinačnoj konkurenciji te izgubio od prvog nositelja, Argentinca Ezequiela Casca sa 6-3, 7-5. Casca je potom u finalu svladao Berdichevsky sa 7-6 (5), 7-6 (5).

Maretić je bio polufinalist i u konkurenciji muških parova s Mađarom Rolandom Nemethom. U polufinalu su ih svladali Grk Lazaridis i Urugvajac Varela sa 7-5, 6-2, da bi u finalu ta kombinacija izgubila od Argentinca Casca i Austrijanca Legnera sa 6-1, 7-6 (3).

Njemica Britta Wend je u finalu turnira tenisačica u kolicima svladala Švicarku Angelu Grosswiler sa 6-0, 6-1. Grosswiler se utješila osvajanjem prvog mjesta u turniru parova na kojem je nastupila s Austrijankom Christinom Pesendorfer.

U kategoriji kvadriplegičara pobjedu je odnio Austrijanac Roman Zechmeister, dok je drugi bio Francuz Justin Michel. U juniorskoj konkurenciji pobjednik turnira je Austrijanac Maximilian Taucher koji je u finalu bio bolji od Engleza Rubena Harrisa.

“Zahvaljujem svim volonterima, natjecateljima i posjetiteljima koji su svojim angažmanom i podrškom doprinijeli uspjehu 14. izdanja Sirius Opena, koji je obilježen izvrsnim teniskim predstavama. Ponosni smo što smo ponudili nezaboravno iskustvo te se radujemo budućim susretima i novim prilikama za zajedničko stvaranje nezaboravnih teniskih trenutaka”, izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Sirius Open predstavlja važan dio UNIQLO Wheelchair Tennis Toura koji okuplja vrhunske para teniske turnire diljem svijeta. Kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 zemalja, Sirius Open ponosno predstavlja Hrvatsku na globalnoj razini, a za cilj ima pokretanje promjena i podizanje svijesti hrvatske javnosti o ovom inspirativnom sportu i njegovom važnom utjecaju na zajednicu.