Na današnjoj 34. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugo Selo opet je bilo živo. Na aktualnom satu najviše je bilo rasprave između nezavisnog Siniše Kljajića, ujedno i kandidata za gradonačelnika Dugog Sela na ovim lokalnim izborima, koji je gradonačelnika Nenada Paniana ‘rešetao’ neugodnim pitanjima.

– Gospodine gradonačelniče jedna od vaših izjava bila je da u poduzetničkoj zoni Puhovec čuvate milijun kvadrata državne zemlje za gospodina Rimca. Interesira me što je s time, je li ta informacija provjerena i hoće li gospodin Rimac uistinu doći – upitao je Kljajić Paniana te nastavio.

kljajic

– Drugo pitanje je za predstavnike Dukom plina, no s obzirom da njih nema postavit ću pitanje nadležnima u gradu. Pitanje je vezano za potpunu liberalizaciju plinskog tržišta od 1. travnja, a plan je bio da se naprave analize od strane ekonomskih stručnjaka i da vidimo kako u tome komunalno poduzeće u kojem smo većinski vlasnik stoji. Naime postoje određeni koeficijenti koji ako ih iščitate daju određene upitnike. Nisam dobio odgovore ni od Dukom plina ni od izvršne vlasti za tu tematsku sjednicu pa vas molim sad odgovor – završio je Kljajić.
Panian je prvo odgovorio na pitanje oko poduzetničke zone Puhovec.

– Što se tiče Rimca to je poslovni teaser, no na tom smo tragu. U vidu su Varaždin, Ivanić Grad i Dugo Selo koji mogu ponuditi zemljišta za razvoj autoindustrije – kazao je Panian te dodao.

– Što se tiče Dukom plina tu su tri vlasnika, mi 50 posto i Rugvica i Brckovljani s po 25 posto. Prvo ćemo o tome politički razgovarati, zatim ekonomski. Nakon toga ćemo dati na vijeće, a tek nakon toga ako ide ide u prodaju. Takav je princip djelovanja prema našim poduzećima – zaključio je Panian.

panian

Kljaić nije bio zadovoljan odgovorom gradonačelnika pa je reterirao. – Što se tiče vašeg teasera, izražavam osobno nezadovoljstvo što takvim putem promovirate našu poduzetničku zonu na razini svoje osobne promocije. Gospodin Rimac je opće poznat i kitit se tuđim perjem nije dobra stvar ako nemate argumente – rekao je.

– Što se tiče Dukom plina nisam zadovoljan kako postupate u tom slučaju i što izbjegavate razgovor na tu temu, jer mislim da je to vrlo bitna firma za naš grad – za kraj zaključio je Kljajić.