Naša ključna utakmica na putu prema naslovu  prvaka bila je druga i pobjeda u Splitu, rekla je Mia Šimunić, trenerica vaterpolistica Mladosti koje su osvojile 13. naslov prvakinja Hrvatske.

Igračice splitskog Jadrana u prvom su susretu slavile u Zagrebu 10-8, ali je potom Mladost slavila u iduća dva ogleda. Prvo u Splitu 11-9 i na kraju, u ključnom susretu, 13-5 u Zagrebu.

Ovo je ujedno sedmi uzastopni naslov prvakinja Hrvatske za Mladost.

„Razbile smo njihovu zonu što nam ranije nije polazilo za rukom. U trećoj utakmici sve nam je išlo sjajno, svaka čast za svaku od djevojaka. Moram priznati da nam je Jadran ove sezone zagorčao život na putu prema naslovu, ali zbog toga je sve slađe na kraju. Drago mi je zbog toga, zbog jače konkurencije, Jadrana, ali i POŠK-a, jer tako i mi rastemo i napredujemo“, komentirala je trenerica Mladosti Mia Šimunić.

Najbolja strijelkinja prvenstva je igračica Jadrana Jelena Butić s 52 gola u petnaest  utakmica. Najbolja vratarka je Latica Medvešek iz Mladosti, dok je trofej za najbolju igračicu prvenstva pripao Kiari Brnetić, također iz Mladosti.