Šimunić: Snimku razgovora s Tušekom objavio sam u interesu javnosti

26. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Šimunić: Snimku razgovora s Tušekom objavio sam u interesu javnosti

Robert Anić/PIXSELL


Nezavisni vijećnik grada Oroslavja Viktor Šimunić izjavio je u utorak kako je snimku na kojoj mu predsjednik županijskog HDZ-a Žarko Tušek nudi tajnu podršku u kampanji i pozicije u javnim ustanovama ako on podrži HDZ-ovu platformu, napravio i objavio u interesu javnosti.

“Gdje je u svijetu normalno čovjeku koji radi u komunikacijama, nuditi da bude ravnatelj Parka prirode Medvednica ili pročelnik gospodarstva? Ja za to nisam kompetentan”, kazao je Šimunić za N1 govoreći o motivima zbog kojih je odlučio snimiti i objaviti razgovor koji se između njega i Tušeka vodio u Oroslavju.

Rekao je da mu je u razgovoru na sastanku koji se održao 16. siječnja u klijeti gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka, Tušek, ujedno HDZ-ov saborski zastupnik, nudio tajnu pomoć u kampanji te upravljačke funkcije u javnim institucijama u zamjenu da on nakon lokalnih izbora podrži HDZ-ovu platformu.

Šimunić je istaknuo da je slične razgovore vodio i s drugim strankama u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali da te razgovore nije snimao. Ipak, snimanje sastanka, ističe, nije bila klopka, a  za to se odlučio jer “je čitao svakakve afere vezane uz Tušeka”.

Poručio je da godinu dana intenzivno radi na analizama lokalne samouprave te da bi prihvaćanjem pozicije koja mu je bila ponuđena, popljuvao sve što je do sada uradio.

Šimunić je bio vidno emotivan govoreći o motivima objave snimke, istaknuvši da je to napravio za svoje nećake, svoju zemlju i da “konačno shvatimo da imamo takvu zemlju, more, plodnu Slavoniju, ali da jednostavno nema kraja korupciji”.

Upitan što nakon objave snimke očekuje za one koje je prokazao, kazao je da ne zna hoće li biti ostavki, ali da zna samo jednu stvar, da može mirno spavati. Istaknuo je i da ne zna hoće li izaći na lokalne izbore, ali da će nastaviti raditi novo istraživanje lokalne samouprave.

(Hina)

Facebook Comments