Silvano Hrelja u petak je ponovno izabran za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), osvojivši na izbornoj skupštini stranke natpolovičnu većinu glasova.

Nakon osam godina i dva predsjednička mandata na čelu HSU-a, dosadašnji predsjednik Silvano Hrelja na unutarstranačkim izborima odmjerio je snage s dvoje protukandidata i u prvom krugu glasovanja dobio 348 glasova od ukupno 453 prisutna stranačka izaslanika.

Njegova protukandidatkinja, predsjednica osječko-baranjskog HSU-a Lidija Ivandija osvojila je 59 glasova, dok je protukandidat Ivan Margaretić iz Dubrovačko-neretvanske županije osvojio 42 glasa.

Nakon objave izbornih rezultata Hrelja je u izjavi Hini poručio da će se HSU pod njegovim vodstvom nastaviti boriti za umirovljenike i sve obespravljene građane.

“Fokus našeg interesa je mirovinski i zdravstveni sustav i socijala, ali i sve drugo što tišti naše građane. Mislim da moramo zadržati ovaj dio interesne politike, koji ćemo ubuduće proširiti i na druga pitanja koja zanimaju građane”, rekao je Hrelja.

Na novinarski upit prokomentirao je i mogućnosti odgode povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, koju je danas najavio ministar zdravlja Dario Nakić, a nakon što je HSU, uz pomoć Foruma mladih SDP-a, peticijom protiv povećanja cijene dopunskog, u dvadesetak dana prikupio 105.820 potpisa.

Pozdravljam što je vlada konačno čula za problem oko kojega je prikupljeno više od 100 tisuća potpisa, rekao je Hrelja te najavio da će početkom idućeg tjedna o tome zatražiti razgovorom s premijerom i potpredsjednikom vlade za društvene djelatnosti.

“Želimo očuvati javnog neprofitnog osiguravatelja kako bi građani, bez obzira na imovinsko stanje, imali temeljno ljudsko pravo na zdravstvenu zaštitu”, poručio Hrelja.
(Hina)

fah