Paljenjem stotina božićnih lampica u šibenskom Perivoju Roberta Visianija u petak navečer otvoren je prvi i jedini ‘plastic-free’ Adventski sajam u Hrvatskoj, potpuno lišen plastike i plastičnih ambalaža jer sve što će se tamo posluživati bit će bio-razgradivo.

Šibensku božićnu bajku ‘Adventura 2016.’, koja će trajati do 1. siječnja 2017., otvorio je gradonačelnik Željko Burić.

“Šibenik je i ove godine uspio biti originalan i drugačiji. Time dokazujemo svoju inovativnost, a vjerujemo kako će to prepoznati, ne samo Šibenčani, već posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske. Šibenik je proteklih nekoliko godina postao prepoznatljiva turistička destinacija, a želja nam je da taj trend traje i u zimskim mjesecima upravo kreativnom božićno-novogodišnjom ponudom”, istaknuo je gradonačelnik Burić na otvorenju prvog plastic-free adventa u Hrvatskoj čime su Šibenčani htjeli potvrditi svoj put ka pametnim i ekološko održivim gradovima.

U sklopu ‘Adventure’ je i klizalište koje na kojem je nekoliko dana ranije odigrana prva hokejaška utakmica u povijesti grada koji ove godine obilježava 950 godina od prvog pisanog spomena u darovnici kralja Petra Krešimira IV. na Božić 1066. godine.

sibenik4 sibenik3 sibenik2 sibenik1 sibenik

(Hina)

fah