Povratnik u najviši rang hrvatskog nogometa Šibenik u petak je angažirao brazilskog napadača, 24-godišnjeg Lucasa Falcaa Cinija, dosadašnjeg člana njemačkog četvrtoligaša Viktorije iz Berlina.

Dolazak Falcaa u Šibenik produkt je auradnje klubova unutar SEH Holdinga, koji u vlasništvu ima više klubova i sportskih organizacija diljem Europe, a među kojima su i Šibenik i Viktorija.

Iako je rđen u Brazilu, Lucas Falcão profesionalnu karijeru započeo je u SAD-u, u klubu Portland Timbers 2 te je prošao kroz Timbers Academy. Kasnije je igrao za CD Estepona FS u Španjolskoj, PASA Irodotos u Grčkoj, i Oskarshamns AIK u Švedskoj prije nego što se pridružio Viktoriji Berlin za koju je u prošloj sezoni postigao 14 pogodaka.

“Jako sam sretan i uzbuđen što dolazim u klub s tolikom tradicijom kao što je HNK Šibenik. Klub ima iznimno vjerne navijače i jedva čekam zaigrati pred njima. Velika je čast biti dio ovakve sredine. Posebno me veseli što klubovi unutar SEH Holdinga tako uspješno surađuju na svim razinama. Ta suradnja omogućava razmjenu iskustava i razvoj igrača, što će zasigurno unaprijediti kvalitetu svih klubova u grupaciji. Radujem se novim izazovima i vjerujem da ćemo zajedno postići velike uspjehe”, izjavio je Falcao.