Ne mogu vjerovati da sam uspjela, nikada se u životu nisam ovako osjećala, ushićeno je govorila hrvatska reprezentativka Ema Sgardelli (-50kg) koja će se boriti za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u karateu kojem je domaćin Zadar.

Ukupno je to treće finale hrvatskih predstavnika u Zadru, a u prvom kolu Sgardelli je bila slobodna te je potom krenuo superioran niz. Protiv Turkinje Nur Akkurt Selve Kucukoglu je završilo 7-2, u dvoboju s Francuskinjom Tiphanie Bonnard bilo je 2-1, a u polufinalnom okršaju s Ukrajinkom Julijom Palaševskom 4-1.

“Za mene je ovo nestvarno. Nikada u životu nisam imala ovakav osjećaj. Još ne mogu vjerovati da sam ušla u finale europskog seniorskog prvenstva”, uz puno naglašenih emocija istaknula je hrvatska finalistica u najlakšoj karate kategoriji. Za naslov europskog prvaka u subotu navečer Sgardelli će se boriti s predstavnicom Sjeverne Makedonije Mihaelom Mišovske.

Hrvat Boran Berak (-67kg) borit će se za prvu seniorsku medalju na velikim natjecanjima. Svladao je Ukrajinca Hnata Paka 8-3, bio je bolji od Danca Marcusa Kjaerbola 3-1, te uvjerljiv protiv Bekira Grabusa iz BiH 9-0. U polufinalu je u neizvjesnom dvoboju izgubio od Crnogorca Nenada Dulovića s 3-6.

“Drago mi je da se borim za medalju. Ovo je moj sport i moja zemlja, neću stati dok je ne osvojim i uzmem što mi pripada” izjavio je Boran Berak, koji će se u subotu poslijepodne za broncu boriti protiv Grka Georgiosa Baliotisa.

U ovom trenutku Hrvatska ima tri finala (Anđelo Kvesić +84 kg, Ivan Martinac -75 kg, Ema Sgardelli -50 kg), te još dva meča za broncu (Ivan Kvesić -84 kg, Boran Berak – 67 kg).