Ove subote, 23. ožujka, u 20.00 sati, organizatori vas pozivaju na otvorenje izložbe slika koprivničkog slikara Zvonimira Haramije ‘Is the Realty Fake?’ u križevačkoj Galeriji K2.

Zvonimir Haramija izložit će petnaest svojih radova. Akademiju je završio i diplomirao slikarstvo u Zagrebu 2007., u klasi prof. Šiška. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i izradom animiranih video spotova i slikanjem murala.

Radio je animirane spotove uglavnom za alternativne bendove i izvođače. Član je udruge likovnih umjetnika Atelieri Koprivnica. Trenutno živi i radi kao prof. likovne kulture u Koprivnici.

U predgovoru izložbe Saša Živković je, pored ostaloga zapisao i sljedeće: ‘Za Haramiju su fragmenti koje spaja dijelovi kolektivne memorije; on će cijeli proces pojasniti ovako: ‘Kolažiranjem fragmenata koji su dio kolektivne memorije i podsvjesnih asocijacija koje čine moj osobni narativ, dolazim do završnog produkta koji balansira na granici stvarnog i virtualnog, viđenog i nadrealnog, proživljenog i prosanjanog.

‘ U sljedećem koraku će autor prenositi kolaže na platna bojom trudeći se biti što precizniji u prijenosu. Iako bi se mnogi mogli zapitati čemu takav postupak kad već kolaži funkcioniraju kao mogući umjetnički radovi.’

Izložba će ostati otvorena do 4 travnja, a vrijeme posjeta bit će objavljeno naknadno.

Zdenko Balog/prigorski.hr