Defanzivno smo odigrali odlično, najbolje u posljednje dvije-tri godine, izjavio je Josip Sesar, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, nakon pobjede 80-77 protiv Dominikanske Republike.

Izborila je Hrvatska time nedjeljnu finalnu utakmicu protiv domaćina kvalifikacijskog turnira Grčke, a samo pobjednik finala plasirat će se u Pariz na Olimpijske igre. Utakmica počinje u 20 sati.

„Sve u svemu bila je to dobra utakmica, pogotovo u obrambenom smislu. U prvom poluvremenu smo odigrali pametno, ali nismo pogađali otvorene situacije. U trećoj četvrtini smo mogli prelomiti utakmicu kada smo imali 10 poena razlike. Snaga je bila problem u nastavku. Očigledno je bilo da smo pali“, rekao je izbornik Sesar te potom otkrio o čemu se pričalo u hrvatskoj svlačionici.

„Komentirali smo da smo u prošlosti redovito gubili ovakve utakmice. Nadam se da će i ova pobjeda promijeniti takve navike. Vjerujem da ćemo ubuduće ovakve dvoboje dobivati. Grčka? Izuzetna momčad i favorit je, ali mi ćemo sigurno ući hrabro u taj finalni susret. I tražimo pobjedu“.

Ivica Zubac je bio najbolji hrvatski košarkaš, ali je Jaleen Smith odigrao iznimno dobro kada se lomio ogled, u posljednjoj četvrtini.

„Znali smo da će biti teško i da je Dominikanska Republika dobra momčad. Uspjeli smo i sada čekamo Grčku. Zubac je nevjerojatan, ubija u svakom susretu. Uzdamo se u njega i u finalu. Svi moramo biti na visokoj razini“, komentirao je Smith.