Marija Selak Raspudić, nakon razlaza s Mostom, rekla je kako će u Saboru politički djelovati zajedno s Ninom Raspudićem i Dariom Zurovcem u Klubu nezavisnih i Fokusu, a suradnju najavljuje  sa svima koji će ‘predlagati korisne stvari za Hrvatsku’ te u tom smislu ni Most neće biti iznimka.

“Naša suradnja bit će dobra sa svima onima koji će predlagati korisne stvari za našu zemlju. U tom smislu ni Most, naravno neće biti iznimka. Dugo smo surađivali, ne zamjeramo nikome ništa. Napravili smo što smo mislili da je potrebno za svoj integritet, kad su nam se politički putevi razdvojili.  Mislim da smo se civilizirano razišli, što je možda i rijetkost u hrvatskoj politici”, izjavila je u četvrtak Selak Raspudić.

Najavila je i razgovore sa zainteresiranim političkim istomišljenicima, ali nije sigurna hoće li to biti u sklopu nezavisne platforme ili stranke.

“Nama je bitno da se dogovorimo oko cilja i da ostvarimo suradnju. U svakom slučaju krenuli smo u tom smjeru da osiguramo stabilniju političku budućnost i da okupimo sve koji razmišljaju o budućnosti Hrvatske na sličan način. Mi smo iznjedrili  i program Mosta i cjeloviti program reforme Sabora i ono što želimo je ne samo imati prazne rasprave nego implementirati naše politike u djelo s ljudima koji imaju kapaciteta za to”, poručila je.