Šef županijskog stožera, Ratimir Ljubić odustao od cijepljenja i objasnio zašto

20. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Šef županijskog stožera, Ratimir Ljubić odustao od cijepljenja i objasnio zašto


Šef Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić objavio je u subotu u Križevcima kako se ipak neće cijepiti, iako je isto najavio prije nekoliko dana u Koprivnici.

– Naime u svrhu promocije i nekakvih negativnih konotacija cjepiva AstraZenecom te nakon što sam primio nekoliko mailova s upitom zašto se u Koprivnici koristilo Pfizerovo cjepivo, dok se u potonje koristi u Križevcima, najavio sam da ću se i sâm cijepiti ne bih li pokazao solidarnost. No, kao što vidite imamo više zainteresiranih nego što imamo cjepiva i nema potrebe da oduzmem nekome cjepivo – poručio je.

Dodao je kako će se AstraZenecom cijepiti za mjesec-dva, kada na njega dođe red.

stožer kž (3)

Inače, u Križevcima će se cijepiti 510 osoba. Istovremeno na području Koprivničko-križevačke županije broj zainteresiranih za cijepljenje porastao je s dosadašnjih 8000 na 13.000 osoba, uglavnom stanovništvo starije životne dobi.

Mario Martinčević, dogradonačelnik grada Križevaca kazao je kako se nada da će biti sve u redu te da neće biti nikakvih nuspojava na cjepivo.

stožer kž (2)

Župan Darko Koren kazao je kako je spletom okolnosti imao više prilike od drugih govoriti o prednostima cijepljenja. Dodao je kako je model procjepljivanja kakav se danas vidi u Križevcima nedavno bio prvi u Hrvatskoj u Koprivnici te je doktorica Vadla davala instrukcije mnogim Zavodima za javno zdravstvo u Hrvatskoj da po tom modelu organiziraju procjepljivanje u svojim županijama.

– To prvo procjepljivanje imalo i veliku važnost u promoviranju cijepljenja – kazao je.

Facebook Comments