Šef stožera Ljubić: ‘Ovaj tjedan imamo 33 pozitivna učenika i njih 88 u samoizolaciji’

14. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Šef stožera Ljubić: ‘Ovaj tjedan imamo 33 pozitivna učenika i njih 88 u samoizolaciji’


U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj  je bilo riječi o epidemiološkoj situaciji na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio o broju zaraženih kazavši kako je epidemiološko stanje na području, obzirom na ostatak Republike Hrvatske, relativno zadovoljavajuće, uputivši apel za povećani oprez i poštivanje zdravstvenih mjera i preporuka.

– Brojke rastu i za očekivati je da će rasti i više, stoga je potrebno strogo se pridržavati epidemioloških mjera kako bi situacija ostala zadovoljavajuća. Što se tiče stanja u školama, ovaj tjedan imamo 33 pozitivna učenika i njih 88 u samoizolaciji. Pozitivna su i tri nastavnika, a dvoje ih je u samoizolaciji.  Kod nenastavanog osoblja nema zaraženih niti osoba u samoizolaciji. Podsjećam da smo održali i sastanak s ravnateljima te ih zamolili da se osigura pridržavanje mjera te da se aktivnosti koje nisu vezane za škole svedu na minimum kako bi se umanjila mogućnost unošenja virusa u prostore škola“, kazao je načelnik Ljubić, s čim se složila i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla koja je dodala kako je rast broja zaraženih u školama posljedica druženja i nepridržavanja epidemioloških mjera, posebice na manifestacijama.

Obzirom na porast broja zaraženih te na veći broj testiranja koja se zasad provode na punktu u Koprivnici, članovi Stožera su raspravljali i o ponovnom uvođenju punktova za testiranje u Križevcima i  Đurđevcu, na kojima se u ljetnim mjesecima nije testiralo, jer nije bilo potrebe.

Tijekom ovog tjedna analizirat će se dinamika i kretanje zaraze, područja s kojih najviše dolaze testirani i tendencija daljnjeg porasta broja testiranja, a nakon toga će se sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebi ponovno formirati timovi te uvesti testiranja u Križevcima i Đurđevcu.

 

Facebook Comments


[ssba]