Na listi prijavljenih tenisačica za 17. izdanje WTA Makarska Opena, najatraktivnijeg ženskog teniskog turnira u regiji, koji će se održati od 5. do 11. lipnja nalazi se sedam hrvatskih igračica.

Domaće snage predvodi prva juniorka svijeta Petra Marčinko, a dolaze još Ana Konjuh, Tena Lukas, Jana Fett, Tara Wurth, Antonia Ružić i Makaranka Marijana Draži, a direktor turnira Feliks Lukas bi mogao dodijeliti i neku od pozivnica nekoj od domaćih igračica.

U Makarsku se vraćaju i pobjednice ovog turnira dok se igrao u Bolu na Braču, Slovenka Tamara Zidanšek, Srpkinja Aleksandra Krunić te Talijanka Jasmine Paolini. Svoj su dolazak potvrdile i specijalistice za igru parova poput Brazilke Laure Pigossi i Njemice Laure Siegmund. Pozivnicu direktora turnira dobila je egipatska tenisačica Mayar Sheriff, trenutno 43. na svijetu, a na terenima u Makarskoj zaigrat će i Kazahstanka Julija Putinceva.

Dolaze i četiri američke tenisačice, Peyton Stearns, Emma Navarro, Katie Volynets te Kayla Day, iz susjedne Mađarske nastupiti će Dalma Galfi i Anna Bondar, a iz Crne Gore njihova najbolja tenisačica Danka Kovinić. Iz Švedske dolazi Rebecca Peterson, iz Slovačke Anna Karolina Schniedlova, iz Češke Linda Noskova, iz Francuske Clara Burel, Diane Parry i Leoilia Jeanjean, a iz Kine Yue Yuan.

“Uistinu će biti užitak gledati vrhunske mečeve doslovno na nekoliko metara udaljenosti od mora. Osim sportskog dijela posjetitelji će moći uživati i u sjajnom zabavnom programu, u kojem će između ostalih sudjelovati svjetska zvijezda, pijanistica Lola Astanova. Astanova je nastupala primjerice na Venecijanskom bijenalu, a na Instagramu je prati više od milijun pratitelja”, istaknuo je Lukas dodajući kako organizatori pripremaju još iznenađenja za posjetitelje.