SDP-ov gradski vijećnik Antonio Sirovec, uputio je na 8. sjednici Gradskog vijeća Križevaca pitanje, na inicijativu koncesionara gradskih bazena.

-Zanima me, a vjerujem i široku javnost, pošto su radovi na stadionu u tijeku, što podržavamo, pogotovo sada kada se pjeskari. Koncesionar nas je zamolio da uputimo pitanje, jer nema odgovora iz Gradske uprave, do kada će ti radovi trajati, do kada će biti gotovi, kako bi sezona kupanja što prije počela, jer je sve toplije i toplije – konstatirao je.

Gradonačelnik Mario Rajn je opovrgnuo takve tvrdnje o nepostojanju komunikacije s koncesionarom gradskih bazena.

-Koncesionaru sam u proslijeđenom mailu odgovorio na upite za skelu te na sve ono što je postavljeno prema nama. Za pjeskarenje prvi puta čujemo. On je pokazao razumijevanje, tada smo i osobno kontaktirali i bilo mu je drago da se odvijaju aktivnosti na stadionu. S druge strane, izvođači na stadionu su svjesni da kupališna sezona traje dva mjeseca i sami smo se obvezali maknuti – kazao je.

gradskovijece-50

Sirovec se interesirao i za novouređeni društveni dom u Carevdaru, ali ga je zanimala situacija i s još jednim društvenim domom.

-Imamo informaciju da u novoouređenome domu u Carevdaru, ukoliko se klima uređaj upali, da izbacuje sklopka te da je klima neupotrebljiva. Je li to točno, radi li se na otklanjanju problema te kad već pričamo o društvenim domovima, kakva je situacija s domom u Kloštru Vojakovačkom? – tražio je odgovor Sirovec.

Gradonačelnik je kazao kako tijekom otvaranja doma u Carevdaru nije primijetio takve nedostatke, ali ukoliko takvih problema bude, da će se zasigurno otkloniti.

-U domu u Kloštru Vojakovačkom napravljen je tehnički pregled. Nedostaci su bili minimalni, prvenstveno nedostatak ograde na ulazu, no ona je montirana. Prema tome, čeka se uporabna dozvola. U međuvremenu su ispred Grada naručeni, prema specifikacijama tehničara, a na inicijativu mjesnog odbora, klima uređaji, s kojima bi se tamo grijali ili hladili, ovisno o okolnostima, a koji nisu bili sastavni dio projekta – kazao je Rajn, naglasivši kako je ovo dodatno financiranje.