SDP je u Rijeci u četvrtak pozvao na prosvjed po nazivom “Dosta je!” 23. ožujka u Rijeci, navodeći da se time želi poručiti “korumpiranoj HDZ-ovoj vladi da je dosta laži, prevara i korupcije”.

Izvršni tajnik SDP-a i koordinator 8. izborne jedinice Saša Đujić istaknuo je da ova politička stranka “zajedno s partnerima kreće u oslobađanje Hrvatske i njenih institucija od okupacije u kojoj su se našli proteklih godina”.

Naša koalicija će tako poslati poruku HDZ-u da očekujemo pobjedu na parlamentarnim izborima i formiranje naše vlade, rekao je Đujić na konferencii za novinare.

Predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske Sandra Krpan istaknula je da je dosta šutnje i mirnog promatranja svih temeljnih vrijednosti.

Dosta je politike koja protežira pohlepu nekolicine, a sve ostale koji nisu dio kriminalne organizacije, čini građanima drugog reda, rekla je.

Nemamo vladu kojoj je cilj učiniti Hrvatsku boljom, transparentnijom i pravednijom zemljom, u kojoj institucije čine svoj posao, u kojoj kriteriji odlučivanja nisu pripadnost jednoj političkoj stranci, istaknula je Krpan.

“Vrijeme je da zemlju ponovno učinimo našom, da nismo taoci iskrivljenog sustava u kojem je najvažniji stranački interes te biti dio Vlade HDZ-a ili je podupirati. Želimo Hrvatsku koja se ne pljačka i gdje se korupcija i krađa kažnjavaju” navela je Krpan.

“Moramo biti glasniji od onih koji nas pokušavaju utišati i zastrašivati te se izboriti za pravedniju i bolju zemlju”, zaključila je.

Organizator skupa u Rijeci, na Trgu 128. brigade HV 23. ožujka u 11 sati je koalicija stranaka SDP, HSS, Stranke s imenom i prezimenom, Centra, Reformista i Glasa, a pridružit će se i Možemo, rekao je Đujić.