U prostorijama Županijske uprave u srijedu je održana sjednica Skupštine Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Ana Mušlek.

Sjednicu je otvorio predsjednik zajednice Stanislav Lovković koji je uvodno zahvalio Županiji na podršci koju pruža u unaprjeđenju sporta na prostoru županije istaknuvši kako se sredstva za tu namjenu svake godine povećavaju.

Župan Koren je uz zahvale predsjedniku i tajniku Zajednice na velikom angažmanu u promociji sporta, čestitao i svim članovima na rezultatima i pomacima u kvaliteti rada u klubovima i sportski savezima poručivši kako Županija kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu, sportaše, klubove i udruge iz područja sporta što se vidi i u proračunskim sredstvima koja se izdvajaju.

Županija je tako za 2024. godinu u Proračunu za sport, tehničku kulturu, akademski i školski sport izdvojila 362 tisuće eura što je 20 tisuća eura više nego prošle godine, kazao je župan, te napomenuo kako je u proteklom razdoblju izgrađeno pet školskih sportskih dvorana, a u tijeku su i projekti obnove vanjskih sportskih igrališta.

„Rad Zajednice sportova KKŽ je iznimno važan, možemo se pohvaliti s konstruktivnom suradnjom i partnerskim odnosom koji gradimo već dugi niz godina. Županija će i dalje pratiti potrebe sportaša te u suradnji sa Zajednicom sportova poticati stanovnike – osobito mlade i školarce da se uključe u sportske aktivnosti“, istaknuo je župan.

Na sjednici je predstavljeno Izvješće o radu Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, Financijsko izvješće za 2023. godinu te Izvješće Nadzornog odbora Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije koja su nakon rasprave prihvaćena.

Skupština_zajednice_sportova_KKŽ_6 Skupština_zajednice_sportova_KKŽ_2 Skupština_zajednice_sportova_KKŽ_5 Skupština_zajednice_sportova_KKŽ_3 Skupština_zajednice_sportova_KKŽ_4Skupština_zajednice_sportova_KKŽ_1