Pripadnici policije u utorak su započeli pretrese više objekata, među kojima su i uredi načelnika općine Stari Grad u Sarajevu Ibrahima Hadžibajrića, kojeg se tereti za niz kaznenih djela u sklopu istrage koje vodi tužiteljstvo u BiH u suradnji s EUROPOL-om.

Hadžibajrića, koji je i potpredsjednik stranke Narodnog europskog saveza, koja je nedavno u zadnji trenutak uskratila potporu izboru nove Vlade u Federaciji BiH, osumnjičen je zbog korupcije s nekoliko zaposlenika općine.

“Pripadnici policije vrše pretrese na više lokacija u Županiji Sarajevo zbog kaznenih djela organizirani kriminal, zloporaba položaja, primanje i davanje dara, te pranje novca”, rekla je glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić.

Uz službene prostorije pretresaju se i objekti koje koristi obitelj Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Glasnogovornica Bavčić pojasnila je da se akcija pod nazivom ‘Start’ provodi po nalogu Suda BiH te Županijskog suda u Sarajevu i u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom tužitelja Sarajevskog i državnog Tužiteljstva BiH.

Za sada se ne znaju druge pojedinosti o ovom slučaju, a mediji u BiH navode kako su istražitelji dio podataka o nezakonitim aktivnostima dobili putem dešifriranja aplikacije Sky, koju su koristili kriminalni krugovi.