U Kloštru Podravskom održan je Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Udruge žena iz ruralnih područja sa suorganizatorom i domaćinom Općinom Kloštar Podravski, a pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Svim sudionicama su članovi žirija Damir Felak, Melita Ivančić, Robert Čimin, Verica Rupčić i Josip Cugovčan te župan Darko Koren i načelnik Siniša Pavlović uručili priznanja za sudjelovanje, poklone županije, općine i udruge, kao i cvijeće. Posebno iznenađenje su priredili domaćini za sve dosadašnje sudionice Festivala s područja Općine Kloštar te im uručili posebne zahvalnice i cvijeće.

Sudionice su pored poklona trajne vrijednosti dobile i unikatna priznanja za svoje posebnosti. Sanela Brgles dolazi iz Kunovec Brega, prigradskog naselja Grada Koprivnice i primila je nagradu za izuzetnu svestranost u svim segmentima života te kreativnost u raznovrsnom umjetničkom opusu.

Rođena je u Koprivnici, gdje je polazila Osnovnu školu Braće Radić te Prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Na Učiteljskom sveučilištu u Čakovcu u redovnom roku je stekla zvanje odgojiteljice predškolske djece. Radila je kao odgojiteljica predškolske djece u Dječjem vrtiću u Koprivničkim Bregima, a od 2019.g. obnaša dužnost ravnateljice Dječjeg vrtića „Vrapčić“ u Đelekovcu. Majka je dviju kćeri Vanje i Lorene.
Vrlo je kreativna, a svoju likovnost i kreativnost razvijala je i kroz rad sa djecom u skupini.

Polazila je program „Stručno-razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz područje likovnosti“ u Dječjem vrtiću Trešnjevka.
Vođena željom za slikanjem pohađala je tečaj crtanja i slikanja pod vodstvom slikara Ivana Lovrekovića te je završila svih pet stupnjeva. Kroz razne tehnike crtanja i slikanja našla se u izradi portreta i ljudskog lika kao najdražoj tematici. Godinama je organizirala likovne kolonije na području Općine Koprivnički Bregi, gdje je i živjela. Bila je sudionica mnogobrojnih likovnih kolonija na području Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Kao voditeljica Likovno kreativne sekcije „Glogov zdenac“ KUD-a „Rudar“ Glogovac bila je suorganizatorica 11. Županijske likovne kolonije. Sanela posebno voli crvene makove i oni su joj inspiracija u umjetničkom izričaju, ali i kao motivi u svim elementima svakodnevnog života.

Članica je Hrvatskog sabora kulture gdje je sudjelovala na online radionicama: slikanje uljem i akvarelom. Na 36. susretu likovnih stvaralaca 2020.g. njezina slika „Vrabac ispod gloga“ je odabrana između 300-tinjak prijavljenih slika na razini države. Sudjelovala je i na dvodnevnoj likovnoj radionici „Crtež i crtačke tehnike“.

Članica je Udruge „Vendi“ u Đelekovcu i aktivno sudjeluje na području likovnih umjetnosti te promovira svoje radove na sajmovima i raznim manifestacijama.
Od listopada 2023. je voditeljica Likovno-kreativnih radionica za djecu KTK Vector u Koprivničkom Ivancu gdje djecu različitih dobi poučava crtanju i slikanju.
Pored svoje kreativnosti, Sanela je i vrlo svestrana. Osim likovnosti završila je tečaj za vatrogasiteljicu, specijalnost bolničarke te je i vatrogasna časnica u DVD-u Glogovac, gdje je bila voditeljica vježbi malih vatrogasaca i sudjelovala na mnogobrojnim dječjim vatrogasnim natjecanjima.

Završila je stručno usavršavanje iz Proračunskog računovodstva i financija, kojim se koristi u svakodnevnom poslu.
Također je završila stručno osposobljavanje za pripremateljicu jednostavnih jela i slastica te povremeno radi u ispomoći u kuhinji u Hotelima Crnković i Amalia u Ludbregu.

Završila je početni tečaj krojenja i šivanja, nakon čega je održana izložba radova nastalih na tečaju. Stečeno znanje je primijenila u šivanju dvije svečane haljine za mlađu kćer i sebe za Svetu potvrdu i to ju čini jako ponosnom. Potaknuta kreativnošću i željom za napredovanjem početkom ove godine otvorila je paušalni obrt za proizvodnju i usluge pod nazivom „Zlatna Sanči“ u Kunovec Bregu. Obrt se bavi spektrom kreativnosti: od krojenja, šivanja, popravaka i prepravaka odjeće i predmeta za domaćinstvo, dekoriranja prostora i izrade prigodnih dekoracija. Ako trebate kreaciju, izradu odjevnih kombinacija, dekoracije ili ako trebate nešto zgodno za poklon obratite se našoj Saneli.

U slobodno vrijeme bavi se različitim poslovima. Životna situacija, a i želja navela ju je da se bavi i tzv. „muškim“ poslovima. Voli raditi motornom pilom, piliti drva i pripremati ogrjev za zimu. Okušala se i u gletanju i farbanju zidova te u postavljanju keramike. Sama je pripremila i uredila prostor u kojem ima kutak za svoje kreativno izražavanje i obavljanje poslova u paušalnom obrtu. Voli uređivati dvorište i okoliš te saditi i održavati povrtnjak. Također voli sakupljati starinske predmete i predmete iz drugih zemalja te ima lijepu etno zbirku. Kupnjom kuće u Kunovec Bregu sama ju je uređivala i veselila se svakom učinjenom poslu sa željom da to bude njezin mali raj za stvaranje. Sanela voli i kućanske poslove, a posebno dekoriranje i uređenje prostora u kojem živi.

Ponosna je na svoje kćeri, koje su joj velika podrška u životnim situacijama i u svim njezinim interesima i kaže da bi joj bez njih život bio prazan i neispunjen. S mlađom kćeri voli ići na putovanja u druge države s ciljem upoznavanja drugih kultura i naroda.
Velika podrška u njezinim pothvatima i velika pomoć u izradi dekorativnih predmeta joj je njezin životni partner, kojemu je izuzetno zahvalna.

Dsc 9398