Na Nemčićevom i Strossmayerovom trgu od 22. do 24. travnja održat će se sajam cvijeća „Križevci u cvijeću“. Riječ je o sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu, a na kojem će se također moći razgledati radovi izlagača domaćih radinosti i križevačkih kreativaca.

Program počinje u petak, 22. travnja povorkom u kojoj će sudjelovati djeca iz križevačkih dječjih vrtića s cvjetnim motivima predvođeni Križevačkim mažoretkinjama i Križevačkom djevojačkom stražom od Gradske uprave pa do paviljona na Strossmayerovom trgu. Nakon povorke i pozdravnih riječi, uslijedit će prigodni kulturno-zabavni dječji program.

Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci će isti dan u 11,00 sati održati radionicu za  osnovnoškolce „Živi održivo, smanji otpad“ na Strossmayerovom trgu, a u slučaju lošeg  vremena ista će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici.

Drugi dan manifestacije, subota, 23. travnja započet će u 10,00 sati akcijom čišćenja u  Helenskoj šumi  u organizaciji Križevačkog laboratorija inovacija za klimu te uz podršku Večernjeg lista, Grada Križevaca i Komunalnog  poduzeća d.o.o. Križevci.

Okupljanje sudionika je u 09,50 sati kod gornjeg ulaza na Gradsko groblje odakle će svi zajedno krenuti na lokaciju čišćenja. Mole se svi zainteresirani da svoj  dolazak prijave na broj mobitela 097 738 5860 ili na e-mail adresu ivana.dubravec@zadruga klik.hr.

Nadalje, organizirane su besplatne vođene ture gradom „Ulicama Križevaca“ koje će početi na Strossmayerovom trgu. Za sudjelovanje je potrebna najava mailom na [email protected] ili  pozivom na broj 099 4891 434, a ture će se održati u subotu i u nedjelju u 11,00 i u 16,00  sati.

Pripremljene su i prigodne subotnje radionice pa će se tako prva održati u 11,00 sati na  Nemčićevom trgu na temu uzgoja i održavanja cvijeća u organizaciji OPG-a Nenad Jagodić.

Sljedeća radionica održat će se u 16,00 sati na paviljonu na temu izrade cvijeća od krep  papira u organizaciji Grada Križevaca i Kulturno umjetničke udruge Potkalnički kraj.

Posljednji dan manifestacije, u nedjelju, održat će se XVII. natjecanje u kuhanju fiša na  Strossmayerovom trgu u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a  Koprivničko-križevačke županije „Sv. Marko Križevčanin“.

Sajam cvijeća prenijet će se i na vidikovac u Ulici Ratarna koji će se ukrasiti u suradnji OPG a Nenad Jagodić i Odreda izviđača „Kalnik“.

Drugo izdanje sajma cvijeća završit će koncertom grupe Silente s početkom u 19,00 sati na  Strossmayerovom trgu.

02 sajam cvijeca plakat