Ovo mi je najdraži pogodak u karijeri, zato jer je prvi na Poljudu u derbiju, rekao je Emir Sahiti, strijelac jedinog pogotka kojim su nogometaši Hajduka pobijedili Dinamo 1-0 na Poljudu, u 10. kolu HNL-a.

„Čestitam svim suigračima, bila je teška utakmica s malo prilika. Mi smo iskoristili jednu šansu i to je najvažnije. Hvala navijačima, oni su čudo, ovo je Hajduk. Uvijek su uz nas i strašno nam je drago i zbog njih. Idemo dalje, slijedi nam novi derbi na Rujevici. Puno je utakmica do kraja, a mi jedino uvijek moramo dati sve od sebe. Istina, ovo mi je najdraži pogodak jer je prvi u derbiju na Poljudu. Nema ljepšeg od toga“, izjavio je nakon utakmice Sahiti, junak Hajduka u najvećem derbiju.

„Svaka je pobjeda najslađa, ali ova je posebno slatka jer je izborena teško i uz fanatičnu borbenost. Nije bio toliko dobar nogomet, publici je možda bilo i malo dosadno, ali mi smo bili pragmatični. Kada si pošten onda budeš nagrađen. Dinamo je dominirao posjedom, ali nije imao velike šanse. Po tom pitanju smo bili tu negdje. Uostalom, mogli smo zabiti na kraju i drugi pogodak“, rekao je trener Hajduka Ivan Leko nakon slavlja u derbiju.

„Jednom kada pobijediš može biti iznenađenje, ali kada dva puta pobijediš onda je to pokazatelj da si moćan, da se možeš nositi s Dinamom koji godinama dominira u prvenstvu. Jako nam je bila važna ova pobjeda iz psihološkog aspekta, ali već od sutra krećemo u pripremu za Rijeku. Sahiti? Strašno mi je drago zbog njega, ne mogu vam ni objasniti koliko on grize i koliko mu je velik voljni moment“, komentirao je trener Splićana.

Na drugoj strani vidno je bilo razočarenje jer je ponovno povećan zaostatak na ljestvici, a i izgubljena je već druga ligaška utakmica protiv Hajduka.

„Kontrolirali smo većinu utakmice. No, u toj zadnjoj trećini nam je nedostajalo odlučnosti, nismo mogli doći do završnog udarca. Isto tako, primili smo pogodak kako smo i znali da Hajduk može zaprijetiti. Zaspali smo na ono što Hajduk često radi. Ništa, nema očajavanja. Prvenstvo je, kako sam i ranije govorio, maraton i nema predaje“; bile su riječi trenera Dinama Sergeja Jakirovića.