U 8. kolu vrlo jakog velemajstorskog turnira u norveškom gradu Stavangeru na kojem sudjeluju čak 4 igrača iz Top 10 nekadašnji svjetski prvak Magnus Carlsen sačuvao je vodeći položaj minimalnom 1,5-1 pobjedom nad mladim Rameshbabuom Praggnanandhaaom.

U igri standardnim tempom Indijac je uspio održati ravnotežu u nešto slabijoj topovskoj završnici, ali je pokleknuo u doigravanju ubrzanim tempom (10 protiv 7 minuta) nakon što je Carlsen na poučan način iskoristio svoju minimalnu prednost u završnici skakača protiv lovca.

Remijem su završene i preostale dvije partije, a dodatnih pola boda osvojili su Fabiano Caruana remijem sa crnim figurama protiv svjetskog prvaka Lirena Dinga i Alireza Firouzja pobjedom nad Hikaruom Nakamurom.

Rezultati 8. kola: Carlsen-Praggnanandhaa 1,5-1, Ding-Caruana 1-1,5, Firouzja-Nakamura 1,5-1.

Poredak dva kola prije kraja: Carlsen 14,5 bodova, Nakamura 13,5, Praggnanandhaa 12, Firouzja 11, Caruana 9 i Ding 4,5 boda.

U 8. kolu vrlo jakog velemajstorskog turnira šahistkinja u norveškom gradu Stavangeru na kojem sudjeluju čak 4 igračice iz Top 10 svjetska prvakinja Wenjun Ju strpljivom je igrom dočekala jednu grješku Pie Cramling i dobila u napadu, a posljednja izazivačica Tingjie Lei je tek u dalekoj završnici slomila otpor neprecizne Humpy Koneru.

Partija Vaishali-Muzičuk A. završena je podjelom boda, a u doigravanju s 10 protiv 7 minuta Rameshbabu Vaishali je u velikom vremenskom tjesnacu za djelić sekunde bila brža od Anne Muzičuk, pa je osvojila 1,5 bod.

Rezultati 8. kola: Vaishali-Muzičuk A. 1,5-1, Ju-Cramling 3-0, Lei-Koneru 3-0.

Poredak dva kola prije kraja: Ju 14,5 bodova, Muzičuk A. 13, Vaishali i Lei po 11,5, Koneru 8 i Cramling 5,5 bodova.