Nakon šest Turnira prvaka održanih tijekom ove godine, u najvećem kanadskom gradu Torontu nastavljeno je veliko Finale turnira prvaka na kojem se uz nedostižnog Magnusa Carlsena za prvu nagradu od 200 tisuća dolara bori još sedam najboljih igrača iz cijelog ciklusa.

Odigrana su nova dva kola turnira po Bergerovom sustavu, s dvobojima od dvije partije, s kojeg će se prva dvojica izravno plasirati u polufinale. Dvojica posljednjih će ispasti, a četvorica plasiranih od trećeg do šestog mjesta borit će se za posljednja dva mjesta u nokaut-fazi. Igra se ubrzanim tempom od 15 minuta za cijelu partiju i dodatak od tri sekunde nakon svakog poteza.

U trećem kolu Nakamura je konačno krenuo punom parom i s 2-0 “isprašio” Firouzju, a Carlsen je s 1,5-0,5 svladao Caruanu. Preostala dva dvoboja otišla su u doigravanje, a slavili su Abdusattorov i So, koji je remizirao crnim figurama.

U četvrtom kolu iznenadio je Abdusattorov maksimalnom 2-0 pobjedom nad Caruanom, a preostala tri dvoboja otišla su u doigravanje. U produžetku su opet slavili Carlsen i So, a Lazavik je priredio iznenađenje 2-1 pobjedom nad Vachier-Lagraveom.

Rezultati 3. kola: Abdusattorov-Lazavik 2-1, Carlsen-Caruana 1,5-0,5, Nakamura-Firouzja 2-0, So-Vachier Lagrave 1,5-1,5 (2-1).

Rezultati 4. kola: Vachier Lagrave-Lazavik 1-2, So-Firouzja 2-1, Carlsen-Nakamura 2-1, Abdusattorov-Caruana 2-0.

Poredak poslije 4. kola: Carlsen i So po 4 meč-boda, Caruana i Abdusattorov po 2, Firouzja, Vachier-Lagrave, Nakamura i Lazavik po 1 meč-bod.