U Dohi, glavnom gradu Katra, odigrano je 7. kolo velikog međunarodnog turnira „Qatar Masters“ na kojem sudjeluje 160 igrača među kojima su čak četvorica sa svjetske liste Top 10.

Najvažnija je vijest da je bivši svjetski prvak Magnus Carlsen pretrpio drugi poraz, iako je vodio bijele figure. U složenoj taktičkoj borbi protiv mladog Indijca Muralija Karthikeyana previdio je protuudar i izgubio dvije lake figure za topa, poslije čega se našao u propaloj završnici. Hikaru Nakamura je remizirao i dodatno zaostao u borbi za prvo mjesto.

Važniji rezultati 7. kola: Carlsen-Karthikeyan 0-1, Maghsoodloo-Nakamura remi, Yakubboev-Erigaisi remi, Narayanan-Sindarov remi, Paravian-Gukesh 1-0, Pranav-Abdusattorov remi, Giri-Venkatamaran 1-0, Kaidanov-Van Foreest 1-0, Shimanov-Fedoseev 1-0, Oparin-Adhiban 1-0 itd.

Poslije 7. kola vode Narayanan, Sindarov, Erigaisi, Paravian, Karthikeyan i Yakubboev sa po 5,5 bodova, a zatim slijedi čak 11 igrača sa po 5 bodova u kojoj je Hikaru Nakamura. Nakon poraza Carlsen je sa 4,5 boda pao tek na 26. mjesto.