ŠAH – Daroviti križevački šahist Filip Martić Šah je više od igre – Gens una sumus

1. studenoga 2019. Autor: prigorski.hr Križevci ŠAH – Daroviti križevački šahist Filip Martić Šah je više od igre – Gens una sumus


Ako se kod neke obitelji može, doista, u pravom smislu, primijeniti šahovsko geslo Gens una sumus (svi smo jedan rod), onda je to, svakako, obitelj Martić. Svi su za šahovskom pločom od najmlađih do najstarijih, baš svi.

Djed Slavko koji naglašava da je sve pokrenuo njegov brat Mato koji je davne 1968. godine igrao u zagrebačkoj Mladosti, a sada nastupa za klub iz Innsbrucka. Slavkovi sinovi Josip i Goran vrsni su igrači, a i petoro unučadi itekako vlada drevnom igrom na 64 crno-bijela polja. Filip, Ivan, Eva, Tena, Levon. Posebna je priča daroviti Filip, član ŠK Križevci.

Primijetili smo njegov napredak i prije, a sada je u kratko vrijeme dogurao do prvokategornika. U križevačkom klubu posebnu pozornost posvećuju radu s mladima i nastojat će im omogućiti igranje na jakim turnirima. Filip je na dobrom putu do majstorskog kandidata, a, možda jednog lijepog dana ispuni i djedovu želju i ponese još veću titulu.

Uostalom, kako je krenuo, pitanje je koju će šahovsku visinu dosegnuti. Prije mjesec dana drugokategornik, sada prvokategornik, uskoro MK.

fotografije ustupio Goran Martić (Na slici djed Slavko s unucima Filipom i Ivanom)

Facebook Comments