ŠAH – 7. MEMORIJAL ANTO KRNJIĆ U KRIŽEVCIMA Srbiš ispred Pongraca i Radića

25. kolovoza 2019. Autor: prigorski.hr Križevci ŠAH – 7. MEMORIJAL ANTO KRNJIĆ U KRIŽEVCIMA   Srbiš ispred Pongraca i Radića


U hotelu Kalnik u Križevcima završen je dvodnevni memorijalni turnir Anto Krnjić u spomen na jednog od osnivača križevačkog kluba. Turrnir su organizirali ŠK Križevci i YouTube šahovsi kanal Agadmator kojeg vodi Antonio Radić, unuk Krnjića.

Pobjednik turnira na kojem je nastupilo 28 šahista i šahistica je Jurica Srbiš, međunarodni majstor iz Koprivnice, član ŠK Bjelovar, sa stopostotnim učinkom od 6 bodova. On je nakon prvog dana bio u vodstvu zajedno s Križevčaninom Marijanom Belanijom, majstorskim kandidatom iz ŠK Stari Graničar Crikvena. Belani je jučer ostvario tri pobjede, a danas doživio tri poraza i, naposljetku, je završio turnir na dvanaestom mjesto.

Drugo mjesto pripalo je Franji Pongracu iz ŠK Prelog s 4,5 boda, a treće Križevčaninu Antoniju Radiću s, također, 4,5 boda. Četvrto mjesto osvojio je Mihael Jakrlin iz ŠKRM Ivan Dvoržak Rovišće-Zrinski Topolovac s 4 boda, a peto Tugomir Orak iz ŠD Varaždin s 4 boda.

Najuspješnija dama bila je Križevčanka Marina Videković iz ŠK Tomislav Goran Sveti Ivan Žabna s 4 boda (ukupno sedma), a nabolji kadet bio je Šimun Dumančić iz ŠK Sesvete Agroproteinka Zagreb s 3,5 boda (ukupno deseti). Pokale je najboljima uručio Branislav Pengov, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Križevaca. Glavni sudac turnira bio je Vlado Karagić, a sudac Goran Martić.

mn/prigorski.hr

Facebook Comments