Nogometaši Varaždina u subotu, 24. veljače, na Gradskom stadionu od 15 sati dočekuje Hajduk u utakmici 24. kola HNL-a, a subotnji derbi u Varaždinu na konferenciji za novinare najavio je trener varaždinske momčadi Nikola Šafarić.

Iako protiv Hajduka u posljednjih šest utakmica nisu osvojili niti bod, Varaždincima nadu u prekid neugodnog niza daje dobra predstava na prošlotjednom gostovanju protiv Dinama. Iako je zagrebačka momčad na Maksimiru slavila s minimalnih 1-0, trener Šafarić itekako je zadovoljan prikazanom igrom.

„Igra u toj utakmici pokazala nam je smjer u kojem moramo nastaviti. Ponovimo li je i protiv Hajduka, imamo se pravo nadati bodovima”, poručio je trener Šafarić, dodavši da igra splitskog sastava nikako ne odgovara njegovoj momčadi.

“Hajduk je vrlo čvrst, a njegova igra agresivna s mnogo duela. To je i razlog takvog lošeg niza kojeg imamo u međusobnim ogledima. Uspijemo li se tome oduprijeti, možemo računati na dobar rezultat. Tu je i taj medijski pritisak koji se stvara da Hajduk nema pravo na kiks. Ali nema niti jedna druga momčad koja se bori za bodove i poredak. Potencira se borba Rijeke, Hajduka i Dinama za naslov, a mi upravo s njima igramo u nizu. Znam da će Hajduk ići maksimalno, kao što je kolo ranije išao Dinamo i kao što će ići Rijeka kolo kasnije. Ali mi gledamo sebe i tražimo rezultat koji će nas zadovoljiti. Drugi nas toliko ne zanimaju”, govori Šafarić.

Strateg Varaždina u sastavu neće imati dvojicu ponajboljih igrača Dimitra Mitrovskog i Marka Vukčevića, koji su skupili žute kartone, a odbacuje razmišljanje da će se pola posla riješiti ukoliko se zaustavi Marka Livaju.

„Hajduk nije samo Livaja. Dobili su širinu s Brekalom, a tu su još Kalinić, Pukstaš, Kleinheisner, Sahiti, Kalik koji se diže. Sve su to top igrači. Ali ponavljam, igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom i mnogo toga će ovisiti o našoj igri”, zaključio je Šafarić.