Većina u saborskom Odboru za izbor i imenovanja odbila je u petak prijedlog oporbenih klubova da se predsjednikom Odbora za unutarnju poliktiku i nacionalnu sigurnost imenuje donedavni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP).

Za Ostojićevo imenovanje glasovalo je samo troje zastupnika iz SDP-a i HNS-a, a protiv su bili zastupnici stranaka Domoljubne koalicije i Mosta.
Glasovano je bez prethodne rasprave, a predsjednik Odbora Franjo Lucić (HDZ) novinarima je nakon sjednice kazao kako ne spori da oporba ima pravo na čelno mjesto u Odboru za unutarnju politiku, ali kako Ostojić “nije adekvatno rješenje”.
Bivšem ministru zamjera, među ostalim, što je u javnim nastupima vezanim uz unutarstranačke izbore u SDP-u “iskazao agresivnost i nesigurnost”.
Uvjeren je da neće biti zastoja u radu Odbora za unutarnju politiku te da će SDP do slijedeće sjednice Odbora za izbor i imenovanja predložiti drugo rješenje.
Predsjednici i potpredsjednici ostalih odbora čija čelna mjesta nisu bila popunjena dobili su jednoglasnu potporu članova Odbora.
Za predsjednika Odbora za turizam jednoglasno je tako predložen Branko Grčić (SDP), na čelo Odbora za pravosuđe Arsen Bauk , Odbora za rad Mirando Mrsić, a za obitelj, mlade i sport Ivan Vrdoljak (HNS).
Za potpredsjednika Odbora za zakonodavstvo predložen je Orsat Miljenić, Odbora za europske poslove Tomislav Saucha, a Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović, svi SDP-ovi zastupnici.

(Hina)

fah